default-image

Βίντεο σοκ από τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο

Ελλάδα
Βίντεο σοκ από τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτυρία κατά τη φοίτησης εννέα προσφυγόπουλων στη Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ), που λειτουργεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, πραγματοποίησαν και σήμερα, Δευτέρα, όπως αντίστοιχα είχαν κάνει την Παρασκευή μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου».

Εκτός των ατόμων από τον χώρο της Ακροδεξιάς, έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκαν και μέλη αντιρατσιστικής κίνησης, αλλά και δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσπάθησαν να αποτρέψουν συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων. Εξαιτίας της έντασης, τα παιδιά των προσφύγων εισήλθαν στο σχολικό κτήριο από δευτερεύουσα είσοδο.

Συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου είχε η εκπρόσωπος του Γραφείου Εκπαίδευσης Προσφύγων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Φωτεινή Παπαδοπούλου, η οποία διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι απουσίες μαθητών από το κανονικό πρόγραμμα σήμερα ήταν αναμενόμενες για την εποχή (λόγω ιώσεων) και πως δεν φαίνεται να υπήρξαν γονείς, που να μην έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, ως αντίδραση στη λειτουργία της ΔΥΕΠ.

Ο Σύλλογος Γονέων είχε εισηγηθεί τριήμερη αποχή από τα μαθήματα.

«Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων, όπως το είχε σχεδιάσει. Τα παιδιά και στο Ωραιόκαστρο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πηγαίνουν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Κάποιες μειοψηφίες θλιβερές, κάποιων ακραίων φασιστικών στοιχείων, τις αφήνουμε και προχωράμε κανονικά. Η κοινωνία, όπως έχει αποδείξει και έμπρακτα αποδεικνύει, ενισχύει την προσπάθεια και δραστηριοποιείται θέλοντας τα παιδιά των προσφύγων να φοιτήσουν στα σχολεία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News