Ελλάδα

"Πληρώσαμε μεγάλο κόστος για το συμφέρον της χώρας"

«Η παράταξη μας πλήρωσε μεγάλο κόστος, γιατί έβαλε πάνω απ' όλα το συμφέρον της χώρας και θα συνεχίσουμε να το βάζουμε. Κοιτάμε πάνω από το κομματικό συμφέρον.

«Η παράταξη μας πλήρωσε μεγάλο κόστος, γιατί έβαλε πάνω απ' όλα το συμφέρον της χώρας και θα συνεχίσουμε να το βάζουμε. Κοιτάμε πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Γι αυτό έχουμε κάνει σημαία την εθνική συνεννόηση. Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή για τον τόπο, μια δική μας συμφωνία για να βγάλουμε τη χώρα με ασφάλεια από την κρίση και τα μνημόνια».

Τη δήλωση αυτή έκανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση της «παράταξης Αττική» του Γιάννη Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής. Η κ. Γεννηματά βραβεύτηκε για την προσφορά της στην αυτοδιοίκηση.

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε στη στιγμή που αναπτύσσεται η συζήτηση στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς για το θέμα της κυβερνητικής συνεργασίας.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι χρειάζεται είναι ακόμη μεγαλύτερη αποκέντρωση και η αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει ο μοχλός ανάπτυξης της χώρας, καθώς απέδειξε στα δύσκολα χρόνια ότι μπορεί και αντέχει να διαχειριστεί και την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.

Παράλληλα άφησε αιχμές για την διοίκηση της Ρένας Δούρου λέγοντας ότι αδυνατεί να παίξει τον αναπτυξιακό ρόλο που αρμόζει στο θεσμό, χάνεται μέσα σε ιδεοληψίες του χθες, κρύβεται από την καθημερινότητα και απέχει από αυτά που σήμερα συμβαίνουν.

«Τους δώσαμε ένα μεγάλο εργαλείο, μπορούσε να ήταν ένα όπλο για τον πολίτη της περιφέρειας και δεν αξιοποιείται όπως πρέπει», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια