Ελλάδα

Συνέδριο για την επανεκκίνηση της ΔΗΜΑΡ

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και συζήτησε για τις πολιτικές εξελίξεις.

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και συζήτησε για τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία της αξιολόγησης, καθώς και τις διεργασίες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την ευρύτερη Κεντροαριστερά, με επίκεντρο τη διεξαγωγή συνεδρίου για τη συγκρότηση ενιαίου φορέα.

«Το Συνέδριο πρέπει να αποτελέσει μία ανοιχτή διαδικασία διαλόγου, προγραμματικής ανανέωσης και ανοιχτής επικοινωνίας με τους πολίτες. Στη ΔΗΜΑΡ δεν μας αφορά ένα Συνέδριο που θα περιορίζεται σε μία δημόσια εικόνα συμμαχίας γύρω από το ΠΑΣΟΚ. Το Συνέδριο οφείλει να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της προοδευτικής παράταξης που συνθέτει διαφορετικές ιστορικότητες, αφετηρίες και ευαισθησίες σε μία νέα πολιτική πρόταση. Για μία μεγάλη Δημοκρατική Συμπαράταξη, για μία ισχυρή κεντροαριστερά», υποστηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι παραμένει προσηλωμένη στο μέλλον του χώρου με την επιδίωξη ενός ισχυρού φορέα της κεντροαριστεράς «χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό, με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ξεκάθαρη οριοθέτηση, τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, για να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα ανατροπών και αλλαγών».

«Με δεδομένο ότι οι διεργασίες στην κεντροαριστερά απαιτούν μεταβατικούς χρόνους για συνθέσεις, το Συνέδριο τον Ιούνιο είναι ένα θετικό βήμα που οφείλει να οδηγεί στη δημιουργία του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς. Με σεβασμό στα κόμματα και στις κινήσεις οφείλουμε να δημιουργήσουμε το "νέο" σε πρόσωπα, σε ιδέες, σε προγράμματα και σε σύμβολα», συμπληρώνει.

Για την αξιολόγηση η ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια λάθη και στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει χωρίς νέα απαράδεκτα μέτρα. «Να αποφευχθεί ένα νέο αδιέξοδο και να σταματήσει η αβεβαιότητα έστω και την ύστατη στιγμή. Για να μην βρεθεί η χώρα οριστικά στο δίλημμα: τέταρτο μνημόνιο ή Grexit», αναφέρει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή, επιβεβαίωσε ως βασική γραμμή την πρόταση για εθνική συνεννόηση και κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα στηρίζεται και από τα δύο πρώτα κόμματα, με πρόσωπα και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. «Ισχύει σταθερά: χθες, σήμερα και αύριο», αναφέρει και θεωρεί ως ψευδεπίγραφες προσκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Νικου Φίλη για συνεργασία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις συμμαχίες του με την επιλεκτική του συνεργασία δύο φορές με την εθνικολαϊκιστική δεξιά. Ταυτοχρόνως, στο πρόσφατο Συνέδριό του οριστικοποιήθηκε η στροφή προς τον εθνικολαϊκισμό και υπήρξε η επιβεβαίωση της απομάκρυνσης από κάθε τι κεντροαριστερό και σοσιαλδημοκρατικό.Οι διάφορες μεμονωμένες προτάσεις που γίνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι είτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, είτε τακτικισμοί του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα αδιέξοδα», τονίζει η ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει ότι: «θεωρούμε ως προϋπόθεση μιας ανάλογης συνεργασίας και στην Ελλάδα την αλλαγή του συσχετισμών των δυνάμεων υπέρ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την ήττα της αλαζονείας του ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια