Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Συνεχίζει τους ελέγχους με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας

Τους ελέγχους για την προστασία της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των Ελλήνων καταναλωτών συνεχίζει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, αποτρέποντας κάθε είδους εκβιασμό και μη επιτρέποντας η παρούσα οικονομική κρίση να μετατραπεί και σε διατροφική.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο ΕΦΕΤ, με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα ελεγκτών του και το κύρος του.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αφορούν έλεγχο του ΕΦΕΤ σε υποκατάστημα της επιχείρησης «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ», στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του επισήμου ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση διακινούσε κατεψυγμένο ιχθυηρό με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ», στο οποίο η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερέβαινε τo ανώτατo επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ επισημαίνει, ότι και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλες τις αντίστοιχες, ενημερώθηκε η επιχείρηση και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ τα στοιχεία του εν λόγω ελέγχου απεστάλησαν μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από 13/2/2017, στην αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ο ΕΦΕΤ εγγυάται την ανεπηρέαστη εκτέλεση των καθηκόντων του προσωπικού του στο πλαίσιο των υφισταμένων ενωσιακών και εθνικών διατάξεων και προς την κατεύθυνση αυτή και για την πλήρη διερεύνηση του θέματος και την αποκατάσταση της αλήθειας, υπέβαλε σχετική αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα στις αρμόδιες Εισαγγελίες Ιωαννίνων (έδρα ελεγχόμενου υποκαταστήματος της επιχείρησης) και Κέρκυρας (έδρα επιχείρησης). Περαιτέρω, επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματός του για την αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου, ο ΕΦΕΤ απέστειλε έγγραφο στην ως άνω επιχείρηση καλώντας την να προβεί άμεσα στη διάψευση των όσων φέρεται να ανακοινώνει ή σε αντίθετη περίπτωση να κοινοποιήσει άμεσα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στους ως άνω αρμόδιους εισαγγελείς, καθώς και στον ΕΦΕΤ» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια