default-image

Αρχιεπίσκοποι Κρήτης και Αθηνών συζητούν για τα θρησκευτικά

Ελλάδα
Αρχιεπίσκοποι Κρήτης και Αθηνών συζητούν για τα θρησκευτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μάθημα των Θρησκευτικών και η εκκλησιαστική εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της δεύτερης κοινής σύσκεψης της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Εκκλησία της Κρήτης.

«Συζητήσαμε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα για τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν στην ζωή μας. Η Εκκλησία της Κρήτης και η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ζωντανοί οργανισμοί και οπωσδήποτε έχουμε προβλήματα, προγράμματα, συζητήσεις. Πάνω σε αυτά ανταλλάξαμε απόψεις και πήραμε αποφάσεις», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέας επισήμανε ότι «προσπαθούμε να πορευθούμε στον καλύτερο συναινετικό δρόμο, σε έναν δρόμο συνδιαλλαγής και συναίνεσης, προκειμένου να προωθηθεί η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, μέσα από ένα πνεύμα ενότητας όλων των θεολόγων».

Επιπλέον, ανέφερε, ότι συνομίλησαν για την εκκλησιαστική εκπαίδευση και για τα Κέντρα Ιερατικής Επιμόρφωσης, που σκέφτεται να δημιουργήσει η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπογράμμισε ότι η Εκκλησία της Κρήτης εξέφρασε την επιθυμία ένα τέτοιο Κέντρο να λειτουργήσει και στην Κρήτη.

«Ευχαριστούμε, πρόσθεσε, τον αρχιεπίσκοπο για την ανταλλαγή των απόψεων, που υπήρξαν εποικοδομητικές, σε μια δύσκολη στιγμή του έθνους και της πορείας της Εκκλησίας. Με τη μαρτυρία, όμως, τη σύνεση και τη διάκριση του αρχιεπισκόπου, η Εκκλησία πορεύεται και κερδίζει χωρίς να χάνει. Η συνάντηση, βέβαια, έγινε με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου και θα του στείλουμε τη σχετική έκθεση για τις σκέψεις και τον προβληματισμό».

Κατά τη συνάντηση, από την Εκκλησία της Ελλάδος παρέστησαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, ενώ από την πλευρά της Εκκλησίας της Κρήτης, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και οι μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας, Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος και ο αρχιγραμματέας της Συνόδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News