default-image

Ιδιαίτερη δωρεά του "Νιάρχος" σε σχολείο της Κρήτης - pics

Κρήτη
Ιδιαίτερη δωρεά του "Νιάρχος" σε σχολείο της Κρήτης - pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μηχανήματα και εκπαιδευτικό υλικό που αποτελούν την τελευταία λέξη της σύγχρονης τεχνολογίας εξοπλίστηκε το πρώτο εργαστηριακό κέντρο του Ηρακλείου το οποίο παρέχει επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επιπέδου στους μαθητές τους.

Σε συνθήκες κρίσης και ένδειας για το χώρο της παιδείας, η επιθυμία του εκπαιδευτικού προσωπικού να παρέχει υψηλού επιπέδου μόρφωση και κατάρτιση στα παιδιά θα ήταν μια ουτοπία, αν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν στεκόταν αρωγός στην προσπάθεια αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής. Μέσα από τη δωρεά που υλοποιήθηκε άμεσα, πολλά από τα εργαστήρια στήθηκαν ουσιαστικά από την αρχή.

Πρόκειται για τα  εργαστήρια πληροφορικής, μηχανολογίας, υγείας, πρόνοιας, αλλά και του Τομέα Ηλεκτρολογίας - Ηλεκτρονικής, το οποίο περιλαμβάνει και τη ρομποτική, τα επιτεύγματα της οποίας έκλεψαν την παράσταση.

Η λειτουργία των εργαστηρίων εγκαινιάστηκε σήμερα παρουσία της εκπροσώπου του ιδρύματος η οποία παρέλαβε μια αναμνηστική πλακέτα ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη βοήθεια που προσέφερε στη προσπάθεια για την αναβάθμιση του επιπέδου της εκπαίδευσης των μαθητών.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News