Ελλάδα

Εκπαιδευτική ρομποτική για μαθητές Δημοτικού!

Η Αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ηρακλείου και ο Τομέας Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού 2 του 1ου ΕΚ Ηρακλείου.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ηρακλείου και ο Τομέας Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού 2 του 1ου ΕΚ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου διοργανώνουν εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική για μαθητές 2017».

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στους χώρους του εργαστηρίου Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του Τομέα στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου Κρήτης (Ιτάνου 40 Κηπούπολη - Ηράκλειο).

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε μαθητές της Στ τάξης Δημοτικών Σχολείων  του Ηρακλείου και θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή και ώρες 18:00 έως 20:00. Θα έχει διάρκεια έξι εβδομάδες με ημέρα έναρξης την Παρασκευή 03-03-2017 και λήξη την 07-04-2017.  Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα, όσο επιτρέπει η δυναμικότητα των εργαστηρίων.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου προγράμματος της προηγούμενης χρονιάς, το οποίο και επαναλαμβάνεται λόγω της μεγάλης ζήτησης από τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους.  Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με μικρές ομάδες μαθητών, στις οποίες θα διατεθεί ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ, στο οποίο θα προγραμματίσουν σειρά εφαρμογών.

Οι ρομποτικές μονάδες που θα χρησιμοποιηθούν είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Εισηγητές του προγράμματος είναι οι : Μαρίνα Μπατζανακάκη, εκπαιδευτικός- Ηλεκτρονικός του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου με διάθεση στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου, Βασίλειος Φανιουδάκης - Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Φιλιώ Παναγιωτάκη - Δασκάλα 56ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, Πελαγία Σφακιανάκη - Εκπαιδευτικός, Ηλεκτρονικός του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου με διάθεση στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου.

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται, έχουν βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ και έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά αίτηση στο site www.1eksemi.weebly.com ή στο   φαξ 2810321051 μέχρι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017.

Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με ειδική κλήρωση ώστε να συμμετέχουν μαθητές από όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810361733 κ. Γιώργο Καζγκούτη. Στους μαθητές θα διανεμηθεί το απαραίτητο υποστηρικτικό υλικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια