default-image

Σοβαρά επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα
Σοβαρά επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Η ένταση ξεκίνησε νωρίς το πρωί όταν έξω από το εφετείο της Αθήνας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη αντεξουσιαστικών οργανώσεων ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης Χρυσαυγιτών στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα τον Ιούνιο του 2008.

Ωστόσο έξω από το Εφετείο είχαν συγκεντρωθεί και αρκετά άτομα από την πλευρά της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ήρθαν στο δικαστήριο θέλοντας να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μεταδίδει το protothema.gr, η αστυνομία φέρεται να μην επέτρεψε την είσοδο στο ακροατήριο σε πολλούς από τους συγκεντρωμένους και από τις δύο πλευρές παρά το γεγονός ότι όπως λέγεται υπήρχαν κενές θέσεις μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Τελικά η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε να ανέβει στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την επίθεση στα Πετράλωνα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ζήτησε από το δικαστήριο να επιτρέψει να μπουν στην αίθουσα και άλλοι σύντροφοί του. Τότε ακροατήριο που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή άρχισε να φωνάζει μέσα στην αίθουσα συνθήματα όπως «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή» και «π@@@ς γιοι αναρχικοί» και να πετάει αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τις δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν μπει μεταξύ των ΄δυο πλευρών προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τελικά το δικαστήριο αποχώρησε και η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε μετά από λίγη ώρα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.

ΕΛΑΣ: Φορτιστής και όχι κάμερα η συσκευή στη στολή του αστυνομικού στα δικαστήρια

Δεν ήταν κάμερα η συσκευή που είχε στη στολή του, ο άνδρας των ΜΑΤ, στα δικαστήρια όπου σημειώθηκαν επεισόδια νωρίτερα, μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιφασιστών, σύμφωνα με δήλωση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τον γύρω του Διαδικτύου που έκανε η φωτογραφία του αστυνομικού με τη συσκευή, που περέπεμπε σε μικρή κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή του και αφού ζητήθηκαν εξηγήσεις από το διευθυντή των ΜΑΤ, ο ένστολος κλήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να γίνει έλεγχος της συσκευής.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή (Power Bank), που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος αξιωματικός, λόγω του προβλήματος στις επικοινωνίες, ίδια συσκευή και bluetooth, έχουν και άλλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, εν ώρα υπηρεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News