Ελλάδα

Φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ: Ανοιχτό σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού

Δωρεάν ανοιχτό σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου και τους γονείς τους, διοργανώνουν τα φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ στο Ηράκλειο, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 13:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9).

Αντικείμενα του σεμιναρίου είναι:

u Νέο Σύστημα Εισαγωγής

u Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

u Νέα Κατανομή στα Επιστημονικά Πεδία

u Επαγγελματικά δικαιώματα Σχολών

u Έξυπνες Επιλογές Σπουδών

u Εναλλακτικές Καριέρες

u Προτάσεις για επιτυχημένη προετοιμασία υποψηφίου

Με αφορμή το συγκεκριμένο σεμινάριο, δίνουμε τη δυνατότητα σε μαθητές Α΄ Λυκείου (που δεν φοιτούν στο φροντιστήριο) να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Horizon», της εταιρίας Orientum. Ενημερώστε σχετικά φίλους ή συγγενείς σας, εφόσον έχουν μαθητές Α' Λυκείου, να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στη Γραμματεία του Φροντιστηρίου. Θα ακολουθήσει παράδοση των αποτελεσμάτων και συμβουλευτική από εκπαιδευμένο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Στο σεμινάριο (4.2.2017) θα σχολιασθούν επαρκώς σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά επιστημονικό πεδίο, επιμένοντας στα  επαγγελματικά δικαιώματα που καθεμιά διασφαλίζει. Θα συζητηθε η νέα κατανομή των σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο (ανά επιστημονικό πεδίο) και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι.

Θα προταθούν έξυπνες επιλογές καριέρας σε τομείς με προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Θα συζητηθούν επαγγελματικές επιλογές σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, την αγορά εργασίας αλλά κυρίως τις ιδιαιτερότητες και τα ενδιαφέροντα κάθε υποψήφιου.

Επιπλέον, θα συζητηθεί εκτενώς το Νέο Εξεταστικό Σύστημα και θα δοθούν σημαντικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για την σωστή επιλογή προσανατολισμού και επιστημονικών πεδίων.  

Το σεμινάριο υποστηρίζεται από το Κέντρο επαγγελματικού Προσανατολισμού του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ελλάδας και από εταιρεία Συμβούλων Σταδιοδρομίας Orientum (www.orientum.gr).

Βασικός εισηγητής: Μανόλης Μαυράκης.  

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 245 300.

Σχόλια