default-image

Αποφασίζει σήμερα ο Άρειος Πάγος για τους 8 Τούρκους

Ελλάδα
Αποφασίζει σήμερα ο Άρειος Πάγος για τους 8 Τούρκους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις αποφάσεις τους για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στην γείτονα χώρα, αναμένεται να ανακοινώσουν  σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι, τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται πως, η ανακοίνωση των αποφάσεων ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο λόγω ασθενείας ενός μέλους μιας εκ των συνθέσεων των Ποινικών Τμημάτων, αλλά και λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων, αναβλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται και νέα αναβολή, λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων των Ποινικών Τμημάτων του Α.Π.

Παξινός: Ντροπή για τη δικαιοσύνη αν εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, σε δηλώσεις εκφράζει την άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει δικαστής ο οποίος θα ταχθεί υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί οι εισηγήσεις τριών αντεισαγγελέων, της Βασιλικής Θεοδώρου, του Χαράλαμπου Βουρλιώτη και του Νίκου Παντελή, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της μη έκδοσης.

Ο Δημήτρης Παξινός στην δήλωσή του, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει:

«Υπάρχουν στην Ελλάδα δικαστές που θ' αψηφήσουν την πολιτική σκοπιμότητα και θα δικάσουν με βάση τις κείμενες διατάξεις και τις διεθνείς συνθήκες ή θα παραδώσουν στον Σουλτάνο, «πεσκέσι», τα κεφάλια των ΙΚΕΤΩΝ, που είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, αλλά θα υποστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση;»

Η δήλωση του Δ. Παξινού έχει ως εξής:

«Αύριο εκδίδεται μετ΄αναβολή, η απόφαση του Αρείου Πάγου ή καλλίτερα των τριών Ποινικών Τμημάτων του για την έκδοση ή μη των 8 Τούρκων στρατιωτικών, αφού έχουν προηγηθεί οι προτάσεις των  αντεισαγγελέων του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου της Βασιλικής Θεοδώρου, του Χαράλαμπου Βουρλιώτη και του Νίκου Παντελή, να μην εκδοθούν στη γείτονα χώρα.

Ασφαλώς θα συσκεφθούν, όλοι μαζί προς αποφυγήν έκδοσης, αντιφατικών αποφάσεων, μετά την τριχοτόμηση της δίκης.

Ουδείς γνωρίζει τα κριτήρια βάσει των οποίων κατανεμήθηκαν οι εκζητούμενοι ανά Τμήμα (2+2+4). Μόνο σε υποθέσεις μπορεί να προχωρήσει κάποιος. Μήπως εκδοθούν κάποιοι ως αρχηγοί και για τους υπολοίπους για να χρυσωθεί το χάπι, ζητήσουν περισσότερα στοιχεία από την Τουρκική πλευρά και έτσι συνεχισθεί η τρομώδης αγωνία τους.

Ποιοι δικαστές θα χρεωθούν την έκδοση ερχόμενοι σε πλήρη δυσαρμονία με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το κράτος δικαίου που τάχθηκαν να υπηρετούν;

Υπάρχουν στην Ελλάδα δικαστές που θ΄ αψηφήσουν την πολιτική σκοπιμότητα και θα δικάσουν με βάση τις κείμενες διατάξεις και τις διεθνείς συνθήκες ή θα παραδώσουν στον Σουλτάνο, «πεσκέσι», τα κεφάλια των ΙΚΕΤΩΝ, που είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης αλλά θα υποστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.

Υπάρχει στην Ελλάδα του 2017 ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αμερόληπτη και αδέκαστη ή θα δικαιωθεί η άλλη πλευρά που μιλά για δικαστές υπάκουους στα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας και χάριν αυτής λειτουργούσα.

Μα τότε τρώθηκε ανεπανόρθωτα το κύρος και το ηθικό μεγαλείο της άλλοτε κραταιάς Δικαιοσύνης και θα τη σημαδεύσει στο μέλλον, ως ένα από τα μελανότερα σημεία της ιστορίας της. Αδίκως. Και τότε μια λέξη θα τη συνοδεύει παντοτινά. Ντροπή.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News