Ελλάδα

Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις ψεύτικες ειδήσεις στο διαδίκτυο;

Την ανάγκη να εισαχθεί πρόσθετο πρωτόκολλο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που να διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των δικαιωμάτων που προστατεύει η Σύμβαση.

Την ανάγκη να εισαχθεί πρόσθετο πρωτόκολλο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που να διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των δικαιωμάτων που προστατεύει η Σύμβαση, καθώς και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου στη ψηφιακή εποχή, πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλειά της στο Στρασβούργο.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο φαινόμενο των Fake News, της λεγόμενης Post- Truth και στην εμπειρία της πρόσφατης προεδρικής εκλογής στις ΗΠΑ, καθώς και στη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στο πλαίσιο της συνόδου της κοινοβουλευτικής συνέλευσης, κατά την οποία έγινε η επίσημη έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών, Ι. Κασουλίδη.

Σχόλια