Ελλάδα

Η Λέσβος έγραψε ιστορία & εφάρμοσε τις αρχές του ανθρωπισμού

Η Λέσβος έγραψε ιστορία και εφάρμοσε στην πράξη με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές και τις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» διακήρυξε χθες, από τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης.

Η Λέσβος έγραψε ιστορία και εφάρμοσε στην πράξη με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές και τις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» διακήρυξε χθες, από τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του δήμου, καλώντας ταυτόχρονα όλους «αρχές τοπικές, Ελληνικές, Ευρωπαϊκές, όλον τον κόσμο να κάνει κι αυτός τα καθήκον του».

Ο κ. Γαληνός, παρουσιάζοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής από την έναρξη της θητείας της έως σήμερα, στάθηκε ιδιαίτερα στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και σε όλες τις δυσκολίες που υπήρχαν όλους αυτούς τους μήνες και στις οποίες ανταπεξήλθε η δημοτική Αρχή και το σύνολο του λεσβιακού λαού.

Παρουσία των Μητροπολιτών Μυτιλήνης και Μηθύμνης, κ.κ. Ιακώβου και Χρυσοστόμου, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη, εκπροσώπων πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων, εργαζόμενων του δήμου αλλά και δημοτών, ο δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανάληψη της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου από τον δήμο, στην αγορά από τον δήμο του Αρχοντικού Κατσάνη, στη δρομολόγηση κατασκευής νέου κολυμβητηρίου με την εξασφάλιση 2.400.000 ευρώ, στην εξασφάλιση 14.000.000 ευρώ για την κατασκευή νέου λιμανιού στο Σίγρι, στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της μελέτης της Νότιας Παράκαμψης, στην εξασφάλιση παραχώρησης του κτιρίου του Παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης στον δήμο Λέσβου για Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης.

Παρουσίασε, επίσης, μικρά και μεγάλα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και βρίσκονται σε εξέλιξη, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Λέσβου, με το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό, τονίζοντας ότι «το 2017 ενωμένοι και δημιουργικοί, θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα».

Σχόλια