default-image

Στο δικαστήριο σήμερα το «λεφτά υπάρχουν»

Ελλάδα
Στο δικαστήριο σήμερα το «λεφτά υπάρχουν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συζητείται σήμερα, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, η αγωγή που έχει καταθέσει ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης κατά του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 και την πολυσυζητημένη φράση του «λεφτά υπάρχουν».

Ο κ. Σταμάτης διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που, όπως λέει, του προκάλεσε ο πρώην Πρωθυπουργός καθώς και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του.

Μεταξύ άλλων, ο απόστρατος καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό οτι όχι μόνο δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του αλλά οδήγησε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης και μάλιστα επικαλείται και δηλώσεις αλλοδαπών και Ελλήνων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την οικονομική κατάσταση της χώρας και παρόλα αυτά εξακολουθούσε τις υποσχέσεις.

Το γεγονός αυτό αρνείται κατηγορηματικά ο πρώην Πρωθυπουργός στις προτάσεις που κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου του, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου επικαλείται και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News