default-image

Σύγκρουση στη Βουλή για το θέμα Μουλόπουλου

Ελλάδα
Σύγκρουση στη Βουλή για το θέμα Μουλόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εμπλοκή του Βασίλη Μουλόπουλου στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό. Αρχηγοί κομμάτων κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως επιχειρεί να ελέγξει τα ΜΜΕ και την ενημέρωση. Απαντώντας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν «παίζει κάτω από τις κουρτίνες».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά αναφέρθηκε στις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο ίδιος κι η κυβέρνηση από τα μέσα ενημέρωσης του ΔΟΛ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν έχει δεχθεί τέτοια άδικη κριτική και πολιτικό bullying από το εν λόγω συγκρότημα. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι επιθέσεις από τον ΔΟΛ είχαν ως σκοπό την άσκηση πίεσης προκειμένου να κάνει κι ο ίδιος ό,τι κάποιοι άλλοι πρωθυπουργοί: να σηκώσει ένα τηλέφωνο να πάρει έναν τραπεζίτη και να πει «δώστε κι εσείς δάνεια με αέρα όπως έκαναν οι προηγούμενοι», συμπληρώνοντας πως «Δεν το έκανα και ούτε θα το κάνω».

Ο Αλέξης Τσίπρας

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει «καμία εκδικητική μανία» απέναντι στο ΔΟΛ, καθώς και πως είναι διαφορετικό ζήτημα η ιστορικότητα συγκροτημάτων, οι τίτλοι και οι εργαζόμενοι τους, σημειώνοντας πως θα είναι αρνητική εξέλιξη αν κλείσουν. Δήλωσε επίσης την επιθυμία της κυβέρνησης να συνδράμει, στο πλαίσιο πάντα του νόμου:

Μπορεί η επιθυμία μας να είναι να μην κλείσουν, όμως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν... Εμείς έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε, όμως αυτό δεν θα γίνει κάτω απ' το τραπέζι, ούτε με καμία συνδιαλλαγή, ούτε με τους τρόπους που γινόταν στο παρελθόν... Αν υπάρχει διακομματική βούληση για τη δημιουργία ενός τέτοιου θεσμικού πλαισίου που θα αφορά όλους στον Τύπο, όλες τις επιχειρήσεις στον Τύπου, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε... Καθαρές κουβέντες, όλα στο φως, μόνο με συναίνεση, εμείς δεν παίζουμε κάτω από τις κουρτίνες, δεν κάνουμε συνδιαλλαγές και αυτό το ξέρει όλη η κοινωνία. Και τότε ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας πάψουν ορισμένοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους. Άλλα τους ενδιαφέρουν.

«Τοποτηρητής» και «έμπιστος του Τσίπρα» ο Β. Μουλόπουλος

Γενική επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ΜΜΕ, επιφύλαξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να δομήσει ένα συνολικό επιχείρημα, καταλήγοντας στον κ. Μουλόπουλο και τον ΔΟΛ.

Έτσι, σημείωσε αρχικά (απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς αξιωματούχους) πως «εδώ και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε το χώρο των Μέσων Ενημέρωσης», αναφέροντας πρόσφατα γεγονότα που κατά την άποψή του, αποδεικνύουν την αλήθεια του επιχειρήματός του:

Το αποδείξατε με το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών, όταν πήγατε να ελέγξετε πλήρως το τοπίο. Με τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής, με βοσκοτόπια για εγγυήσεις, με πιέσεις, συναλλαγές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις... Το επιχειρήσατε όταν πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και ξεσηκώθηκε το σύμπαν εναντίον σας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους εκδότες και ειδικότερα τον κ. Μουλόπουλο, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση βάζει τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως «τοποτηρητή» στον ΔΟΛ:

Πρώτα καταγγείλατε τους εκδότες ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλαχθήκατε μαζί τους. Τους συναντούσατε στα κρυφά. Κάποιοι συμβιβάστηκαν και έκαναν τις εφημερίδες τους γραφεία Τύπου της Κυβέρνησης. Άλλους τους εκβιάζετε χρησιμοποιώντας δικαστικές εκκρεμότητες. Χρησιμοποιήσατε τις δικαστικές τους εκκρεμότητες για να πάρετε στα χέρια σας το έλεγχο του συγκροτήματος, βάζοντας ως τοποτηρητή, τον κ. Μουλόπουλο. Πρώην βουλευτή σας και πρόεδρο του Δ.Σ. της «Αυγής», τον οποίο μάλιστα είχατε το θράσος να προτείνετε και για αντιπρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. Αυτή είναι η αντίληψή σας για τις ανεξάρτητες Αρχές.

Η Φώφη Γεννηματά

Στο ίδιο πλαίσιο με τον κ. Μητσοτάκη, κι η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ. Αφού αναφέρθηκε κι αυτή, στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο ζήτημα του ΔΟΛ:

Δεν καταφέρατε να φτιάξατε το ΣΥΡΙΖΑ channel και τώρα επιβάλλετε τον κ. Μουλόπουλο στον ΔΟΛ κι αφήστε τα περί άδολης σχέσης του με το συγκρότημα... Ο πρωθυπουργός που βρυχάται περί διαπλοκής και διαφθοράς, έγινε γάτα Ιμαλαΐων. Πάρτε το απόφαση. Η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης  

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υποστήριξε πως η κυβέρνηση «μετά από τις προσπάθειες συνεννόησης με τη διαπλοκή, μετά από πολλά γεύματα, πολλούς καφέδες με καναλάρχες, εκδότες, εργολάβους, με επίδοξους  καναλάρχες μιντιάρχες, με ιδιοκτήτες βοσκοτόπων, αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της: Αναλαμβάνει η ίδια πλέον τους δημοσιογραφικούς ομίλους». Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε τον κ. Μουλόπουλο ως «έμπιστο του κ. Τσίπρα» και κατέγραψε μία «μεγάλη σύμπτωση»:

Σήμερα ο κ.Ψυχάρης -με αρκετές φορολογικές εκκρεμότητες- πέρασε την πόρτα του ανακριτή, αφού πρώτα χθες το βράδυ παρέδωσε το συγκρότημα του στον έμπιστο του κ.  Τσίπρα . Και χθες επίσης η κυρία Δούρου ανέθεσε την ανάπλαση του φαληρικού Δέλτα στον Άκτωρα του κ. Μπόμπολα με έκπτωση -αυτά που καταγγέλλατε -53%! Ο κ. Μπόμπολας είναι γνωστό  ότι θέλει κάποια στιγμή να αναλάβει αυτός τον ΔΟΛ και έγιναν  οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο ίδιος ο κ. Μουλόπουλος έδωσε απάντηση σε όσους επικρίνουν την απόφασή του να εμπλακεί στον ΔΟΛ, υπογραμμίζοντας πως το συγκρότημα «δεν πρόκειται να είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: efsyn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News