default-image

«Εκλογές εδώ και τώρα» ζητά επιτακτικά ο Μητσοτάκης

Ελλάδα
«Εκλογές εδώ και τώρα» ζητά επιτακτικά ο Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής και κατά τη συζήτηση για το αγροτικό, τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

«Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα. Είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση να υλοποιήσει την επιστροφή στην κανονικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει καμία επικοινωνία με τη χώρα και κανένα σχέδιο για το μέλλον, τονίζοντας πως ποτέ τα τελευταία 7 χρόνια δεν ήταν πιο σκοτεινός ο ορίζοντας για την Ελλάδα.

«Ξεκινώ με τη διαπίστωση ότι η κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κοινωνία εμποτισμένη από το δηλητήριο της απόγνωσης κλείνεται στον εαυτό της. Η άγρια φορολόγηση πνίγει κάθε παραγωγικό Έλληνα. Οι στόχοι του προϋπολογισμού δύσκολα θα επιτευχθούν» είπε, υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Τσίπρα, πως η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου.

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει μετατεθεί για τον Μάρτιο του '17. Θα έπρεπε να είχε κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016. Μας περιμένουν νέα άδικα μέτρα και νέες άδικες θυσίες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την ανησυχία πως η χώρα ενδέχεται να ζήσει και πάλι στιγμές του 2015.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται με το ένα μάτι στραμμένο στους πιστωτές και το άλλο στις συνιστώσες.

«Τη μία στέλνετε επιστολές στο ΔΝΤ ζητώντας την παραμονή του και μετά με non paper ζητάτε την αποχώρησή του. Πιστεύετε ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της χώρας. Κάθε φορά που καθυστερείτε, ο λογαριασμός μεγαλώνει» είπε, τονίζοντας πως τα όρια εξαντλούνται και η κλεψύδρα αδειάζει.

«Όσο καθυστερούμε, τόσο αναβάλλουμε την ανάκαμψη της οικονομίας» είπε, προσθέτοντας πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του '17 θα κριθεί και η πορεία της χώρας μετά το '18.

«Δεν μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ότι στα μέσα του '18 όταν λήξει το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές» τόνισε, προσθέτοντας πως αναβιώνονται τα σενάρια του Grexit.

Μάλιστα, έκανε λόγο για δίλλημα, τέταρτο μνημόνιο απροσδιόριστης διάρκειας ή επαναφορά σχεδίων για έξοδο Ελλάδας από Ευρωζώνη.

«Σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που θα περιορίσει τις τεράστιες ανισότητες που προκάλεσαν οι πολιτικές σας» είπε, προσθέτοντας πως το 2015 το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ανέδειξε τον μονόδρομο των ριζικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Θα καταγραφείτε στην ιστορία ως μια τραγική υποσημείωση. Σήμερα συγκρούονται ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός και από την άλλη όλες οι δυνάμεις του μέτρου και της λογικής, που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά. Και αυτή είναι η πραγματική διαχωριστική γραμμή. Και πρόσωπα και κόμματα κρίνονται από πως θα τοποθετηθούν σε αυτή τη γραμμή» είπε, στέλνοντας μήνυμα σε άλλους πολιτικούς χώρους μέσα στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το δίλλημα είναι αν συντάσσεται κανείς σήμερα, όπως είπε, με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, «ένα καθεστώς αποτυχίας και διαπλοκής και διορισμών ή την Ελλάδα της προοπτικής και της αλήθειας. Αν συνάσσεται με την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα ή κάθε νέου παιδιού που θα ξέρει ότι αν δουλέψει σκληρά μπορεί να προκόψει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να κρατά όμηρο την Ελλάδα και του ζήτησε να αφήσει τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του.

Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα νόμο. Και άλλοι έχασαν εκλογές και δεν διανοηθήκαν να τινάξουν τη χώρα στην ακυβερνησία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του ΔΟΛ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ. Όπως είπε, έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής και αποκάλυψε τη γύμνια και τον κυνισμό της κυβέρνησης.

«Ανεβήκατε στην εξουσία ως αδιάφθοροι και μέσα σε δύο χρόνια εξελιχθήκατε στην πιο αποτυχημένη και αδίστακτη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα. Προσπαθείτε να ελέγξετε το μιντιακό τοπίο. Πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια. Και το κάνετε με τους εκδότες. Τους καταγγείλατε και μετά συναντηθήκατε μαζί τους. Κάποιοι συμβιβάστηκαν, κάποιοι εκβιάστηκαν. Τον κ. Μουλόπουλο είχατε και το θράσος να τον υποδείξετε για αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ» είπε, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό.

«Είστε επικίνδυνη κυβέρνηση για τη χώρα και τη δημοκρατική ομαλότητα. Είστε ένα καθεστώς και αγωνίζεστε να παραμείνετε στην εξουσία. Στην προσπάθειά σας να φέρετε τη δημοκρατία και την Ελλάδα στα δικά σας μικρά μέτρα θα μας βρείτε απέναντι. Και θα καταρρεύσουν τα σχέδιά σας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, με μείωση του κόστους παραγωγής και μείωση της φορολογίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News