default-image

Στις 10 η προ ημερησίας συζήτηση για το Αγροτικό

Ελλάδα
Στις 10 η προ ημερησίας συζήτηση για το Αγροτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 10 π.μ. το πρωί είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στη Βουλή η προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπου αναμένεται να δοθεί μάχη για όλα τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Ήδη, κύκλοι της αντιπολίτευσης αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει τα θέματα της συζήτησης και θα περιλαμβάνει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία με έμφαση στην καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι αυτό συνεπάγεται μεγάλο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τα αγροτικά, μια «φιλελεύθερη πρόταση για την αναδιοργάνωση του αγροτικού τομέα», όπως τη χαρακτηρίζουν από το επιτελείο του. Ενώ ταυτόχρονα θα αναφερθεί ακόμα στον ρόλο του πρωτογενούς τομέα για την έξοδο της χώρας την κρίση».

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε χτες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση για το θέμα, στο οποίο «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και ειδικά υπό το πρίσμα του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα».

Υπενθυμίζεται την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό, αιτήθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά η οποία, μεταξύ άλλων, καλεί την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την άρση των αδιεξόδων στον αγροτικό κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News