Ελλάδα

Ενίσχυσαν τα σχολεία της Ιεράπετρας με 134 υπολογιστές

Με εκατό τριάντα τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 88 σταθερούς και 46 φορητούς, ενίσχυσε ο Δήμος Ιεράπετρας την τρέχουσα περίοδο τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία χάρη στη χρηστή οικονομική

διαχείριση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και με πρώτιστο στόχο να υποστηριχθεί το έργο των σχολείων προς όφελος πάντα της μαθητικής κοινότητας, οι Σχολικές Επιτροπές προμηθεύτηκαν μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες και παρέδωσαν», όπως ανέφερε ο πρόεδρος τους, κ. Ηλίας Νταραράς, «εκατόν τριάντα τέσσερις ανακατασκευασμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλα τα σχολεία του δήμου ανάλογα με τις ανάγκες τους».

Στην καθημερινή προσπάθεια της δημοτικής αρχής να υπηρετήσει με αφοσίωση και συνέπεια τις ανάγκες του τόπου και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σχολείων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης με αφορμή επίσκεψή του στον 2ο Δημοτικό Σχολείο, όπου εκτός των άλλων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Διεύθυνση, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δημοσιογράφο κ. Δ. Τουρλούκη  καθώς επίσης και  με τους μικρούς μαθητές.

Όπως τόνισε, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, «με πίστη και προσπάθεια, παρά τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις, οι Σχολικές Επιτροπές και οι Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας, μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό υποστηρίζουν καθημερινά το έργο των σχολείων, μεριμνώντας πρώτα απ' όλα για τον εξοπλισμό, τις υποδομές τους και την εύρυθμη λειτουργία τους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο, κ. Ηλία Νταραρά, σε όλα τα μέλη των Επιτροπών, στους εκπαιδευτικούς, τους αντιδημάρχους και τους εργαζομένους του Δήμου Ιεράπετρας, για τη στήριξη και το ενδιαφέρον τους όλο αυτό το διάστημα για όλα τα σχολεία.

Η προσπάθειά μας για την ενίσχυση και κάλυψη των αναγκών όλων των σχολικών μονάδων συνεχίζεται», υπογράμμισε ο κ. Καλαντζάκης, υποστηρίζοντας έτσι έμπρακτα τους μαθητές και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια