default-image

Σαμαράς: Η χώρα πληρώνει λάθη και ιδεοληψίες του Τσίπρα

Ελλάδα
Σαμαράς: Η χώρα πληρώνει λάθη και ιδεοληψίες του Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφή τη στήριξή του στον νυν αρχηγό του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Καταλαβαίναμε πως όσα υπόσχονταν ο κ. Τσίπρας, θα έφερναν χειρότερα και για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για καθένα από τους πολίτες προσωπικά. Κι όλα εκείνα για τα οποία προειδοποιούσαμε βγήκαν αληθινά», σημειώνει ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Newpost.gr. Παράλληλα τονίζει τη στασιμότητα που παρατηρείται στην οικονομία: «Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται, οι αποκρατικοποιήσεις δεν προχωρούν, η εμπιστοσύνη κλονίζεται όλο και περισσότερο, ενώ οι φόροι αντί να μειωθούν, αυξάνονται συνέχεια όπως και οι ασφαλιστικές εισφορές», σχολιάζει.

Σχετικά με τις ευθύνες που επιρρίπτει η κυβέρνηση στη Γερμανία και το ΔΝΤ για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Σαμαράς απαντά: «Δεν φταίει κανένας "ξένος" που ο κ. Τσίπρας αύξησε το χρέος μας κατά δεκάδες δισεκατομμύρια!».

«Τα λάθη και τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης Τσίπρα πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Και τα πληρώνει πολύ ακριβά. Κι όσο συνεχίζονται αυτά τα λάθη, ο λογαριασμός θα μεγαλώνει», προσθέτει ο πρώην πρωθυπουργός στη συνέντευξή του.

«Μετά από ένα ολόκληρο "Μαραθώνιο", βρεθήκαμε λίγα μέτρα πριν τον "τερματισμό", πριν την οριστική έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια. Κι ύστερα ανατράπηκαν τα πάντα», αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, υπερασπιζόμενος την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της, ενώ επισημαίνει τη μεγάλη καθυστέρηση της σημερινής κυβέρνησης να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. «Εμείς κλείσαμε τέσσερις αξιολογήσεις σε 2,5 χρόνια», υπενθυμίζει.

Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ εκφράζει παράλληλα τη σαφή στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δηλώνει πως συμφωνεί με το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές: «Ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβη ο πρωθυπουργός να υστερεί σε μέτρηση "καταλληλότητας" από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό κάτι σημαίνει. Ασφαλώς και στηρίζω την επιλογή Μητσοτάκη να ζητάει εκλογές! Ποιός θα μπορούσε στις σημερινές συνθήκες να κάνει κάτι διαφορετικό;».

Για «αναγκαία και αναπόφευκτη» διεύρυνση κάνει λόγο στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς, «διεύρυνση επιρροής», όπως την ονομάζει: «Σήμερα, που η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος θέλει να φύγει ο Τσίπρας, μεγάλες μάζες ψηφοφόρων ξέρουν ότι ο πιο άμεσος και πιο ασφαλής τρόπος να γίνει αυτό, είναι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία».

Σχετικά με τη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για χειροπιαστό έργο, ενώ αναγνωρίζει τη συμβολή του κ. Βενιζέλου στην επίτευξη μίας παραγωγικής συνεργασίας: «Συνεργαστήκαμε πολύ καλά επί δυόμιση χρόνια. Υπηρετώντας, στις πιο αντίξοες συνθήκες, το εθνικό συμφέρον», δηλώνει.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News