Ελλάδα

Αιχμές Θεοδωράκη κατά Γεννηματά, ανοιχτός σε συνεργασία

«Αυτά τα άπαξ δια παντός δεν ταιριάζουν στις στιγμές που ζούμε. Η κρίση απαιτεί συνεργασίες, όμως η κυρία Γεννηματά θα πρέπει να απαντήσει πως είναι δυνατόν να θέλει να συνεργασθεί με ένα κόμμα και ταυτοχρόνως να καλεί τους βουλευτές του να το εγκαταλείψουν», απάντησε ο Στ. Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα iefimerida αν η προσχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ διαγράφει άπαξ δια παντός την συνεργασία του Ποταμιού με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνει ότι το έμαθε εκείνο το πρωί, δικαιολογεί την αντίδρασή του περί αποστασιών και κατηγορεί την Φώφη Γεννηματά ότι χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές μεθόδους απέναντι στο Ποτάμι.

«Μην ζητάτε να συμβιβασθούμε με τα λασπόνερα επειδή όλα τα παπούτσια έχουν πατήσει και λίγη λάσπη», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και παραδέχεται ότι είναι σε επαφή με την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου - Ραγκούση - Φλωρίδη.« Δεν είναι ώρα για αποστρατείες. Και οι τρεις τους, έχουν τολμήσει να διαφοροποιηθούν από τον λαϊκισμό και τον παλαιοκομματισμό. Όμως το θέμα είναι να κινητοποιηθούν νέες δυνάμεις έξω από τα υπάρχοντα κόμματα και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο κίνημα αλλαγής», είπε και πρόσθεσε ότι αυτό που θέλει η κοινωνία, είναι να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία και να εκλεγεί από τον λαό ο αρχηγός. Όχι από συνέδρια με διορισμένους συνέδρους. Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει. Και να μπορεί να θέσουν όλοι υποψηφιότητα. Έτσι δημιουργούνται τα πλειοψηφικά ρεύματα κι όχι με συμφωνίες κορυφής και παζάρια των κομματικών μηχανισμών.

Σχόλια