Ελλάδα

Ξανά στο τραπέζι τα θρησκευτικά στην Ιερά Σύνοδο

Τη σύγκληση εκτάκτως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 8 και 9 Μαρτίου.

Τη σύγκληση εκτάκτως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 8 και 9 Μαρτίου, αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, προκειμένου να ασχοληθεί με το μάθημα των Θρησκευτικών και την πορεία του διαλόγου με τους Ρωμαιοκαθολικούς.

Επιπρόσθετα, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε το κείμενο που θα ενημερώσει το ποίμνιο για τις αποφάσεις της Πανορθόδοξης της Κρήτης.

Αναλυτικότερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ακολούθως, υλοποιώντας την απόφαση της έκτακτης Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 24ης Νοεμβρίου 2016 για την ενημέρωση του ιερού κλήρου και του λαού περί των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης, ενέκρινε το κείμενο, το οποίο θα δημοσιευθεί στο φυλλάδιο «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ».

Η ΔΙΣ αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαρτίου ε.έ. Κατά την διάρκεια των εργασιών της, εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες: Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, με θέμα την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με θέμα το μάθημα των Θρησκευτικών και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με θέμα την πορεία του διαλόγου με τους Ρωμαιοκαθολικούς.

Κατόπιν όρισε τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού ως ομιλητή κατά την Συνοδική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας (5 Μαρτίου εέ) στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Επίσης ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατήρτισε τον Προκαταρκτικό Πίνακα υποψηφίων κληρικών προς εγγραφήν στον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Σχόλια