default-image

Θεσ/νίκη: Με σχέδιο έκτακτης ανάγκης οι μετακινήσεις -video

Ελλάδα
Θεσ/νίκη: Με σχέδιο έκτακτης ανάγκης οι μετακινήσεις -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα λευκά ντύθηκε και η συμπρωτεύουσα με την επέλαση του χιονιά να δημιουργεί πολλά προβλήματα για τους κατοίκους.

Πυκνό είναι το χιόνι που πέφτει στη Θεσσαλονίκη από το πρωί της Τετάρτης, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, με την κίνηση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους να διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες, αν και η κυκλοφορία στο πολεοδομικό συγκρότημα είναι αισθητά περιορισμένη σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης 208 αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ κυκλοφορούν -με σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, 44 εκ των οποίων με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η χιονόπτωση, πάντως, που ξεκίνησε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης, δεν προοιωνίζεται θετική για την κυκλοφορία των λεωφορείων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ακινητοποιήθηκαν 25 αστικά εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

«Έρημη» πόλη θυμίζει η συμπρωτεύουσα. Μάλιστα, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Παντελής Φιλιππίδης: «Ακόμη και αυτοί που άνοιξαν τα μαγαζιά τους στέκονται στην πόρτα και περιμένουν να περάσει η ώρα για να κλείσουν, αφού στους δρόμους δεν κυκλοφορεί ψυχή».

Έκλεισαν μέχρι και θέατρα στη Θεσσαλονίκη

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη, όλες οι σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), λόγω κακοκαιρίας (Βασιλικό, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Μονή Λαζαριστών).

Σε ανακοίνωσή του, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενημερώνει ότι σήμερα, 11 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις λόγω κακοκαιρίας.

Για πληροφορίες σχετικά με αλλαγή εισιτηρίων ή για πληροφορίες σχετικά με αλλαγή εισιτηρίων ή επιστροφή χρημάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα ταμεία του ΚΘΒΕ, στο τηλέφωνο 2315 200 200.

Με εμφιαλωμένα νερά και τις αντλίες της Πυροσβεστικής οι πρόσφυγες

Με εμφιαλωμένα νερά, τις αντλίες της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή και την αντιμετώπιση των ολιγόλεπτων διακοπών ηλεκτροδότησης, προσπαθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν ανακύψει στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων από το δριμύ ψύχος.

«Γενικότερα, στις 33 δομές όπου φιλοξενούνται περίπου 10.500 άνθρωποι, από τον Βόλο και πάνω, η κατάσταση είναι σχετικά καλή. Συνεχίζεται αδιαλείπτως η σίτιση και όπου υπάρχει διακοπή νερού από τον παγετό, οι ανάγκες καλύπτονται με εμφιαλωμένα νερά», ανέφερε ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, ειδικός σύμβουλος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Όσον αφορά το Βαγιοχώρι, όπου εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές μερικές οικογένειες, ο κ. Αλεξανδρίδης ξεκαθάρισε ότι αρνούνται να φύγουν, παρά το γεγονός ότι τους έχει προταθεί να μείνουν σε στεγασμένους χώρους.

«Έχουμε ήδη στείλει σόμπες για να ζεσταθούν τα μέλη των οικογενειών, τα οποία είναι κυρίως από το Αφγανιστάν και επιμένουν να μείνουν στο Βαγιοχώρι» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρίδης, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες του υπουργείου για απομείωση των προσφύγων από τις δομές και μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News