default-image

Δημ. Χριστόπουλος: Η Ελλάδα για τους 8 Τούρκους και το Προσφυγικό

Απόψεις
Δημ. Χριστόπουλος: Η Ελλάδα για τους 8 Τούρκους και το Προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στοιχειώδης λειτουργία ενός δημοκρατικά οργανωμένου κράτους της Ε.Ε., ανεξάρτητα από πολιτικά κίνητρα και σκοπιμότητες, αναφέρεται σε αποφάσεις που λαμβάνει για θέματα όπως η απέλαση ή όχι των 8 Τούρκων στρατιωτικών η ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Σε μία τέτοια περίπτωση και με βάση το διεθνές και ευρωπαϊκό κεκτημένο, η θέση θα είναι αρνητική στην έκδοση των 8, διαφορετικά κινδυνεύουμε με καταδίκη από το Ευρωπαϊκό  Δικαστήριο. Αυτό σημείωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος , μιλώντας στο Ράδιο 9.84.

Παράλληλα για το προσφυγικό, αφού στηλίτευσε την υποκρισία και τον κυνισμό των ευρωπαίων εταίρων μας, σημείωσε ότι η Ελλάδα για μερικά εκατομμύρια ευρώ δεν μπορεί να το παίζει το «μαντρόσκυλο» της Ευρώπης.

Όπως όμως ζητάει αλληλεγγύη από τους εταίρους της, αυτό πρέπει να γίνει και στο εσωτερικό της χώρας, με την κατανομή σε όλη τη χώρα όσων προσφύγων παρά την θέληση τους, παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Διαφορετικά όπως είπε τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα διαλυθούν, σηκώνοντας μόνα τους όλο το βάρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News