default-image

"Τρίτο στεφάνι" για Μπέτυ και Αλέξη

Life
"Τρίτο στεφάνι" για Μπέτυ και Αλέξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την σχεδόν τετράωρης διάρκειας παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας "Το τρίτο Στεφάνι", που βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή και σκηνοθετεί ο Θανάσης Παπαγεωργίου, επέλεξε ο πρωθυπουργός για την ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πέμπτης.

Συνοδευόμενος μόνο από τη σύντροφο του Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Αλέξης Τσίπρας ειδοποίησε μόλις μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης πως πρόκειται να την παρακολουθήσει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Έφτασε έγκαιρα στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών όπου "ανεβαίνει" εδώ και περίπου δυο μήνες με ιδιαίτερη επιτυχία το έργο που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο το συγγραφέα του ως «μια σύγχρονη ελληνική (ιλαρο)τραγωδία», προσθέτοντας ότι «εκφράζει και θα εκφράζει για πολύ καιρό ακόμα τον ψυχισμό του Έλληνα».

«"Το τρίτο στεφάνι" δεν καταδεικνύει την Ελλάδα που πέρασε μέσα από ιστορικά γεγονότα ή ντοκουμέντα. Είναι οι άνθρωποι που έχτισαν την ιστορία, εκείνοι που με τον τρόπο της σκέψης και της ζωής διαμόρφωσαν τις συνθήκες της πνευματικής της ανάπτυξης. Επειδή μία χώρα οργανώνει τη ζωή της και πορεύεται έτσι όπως θέλει ο λαός της, γιατί αυτός είναι η χώρα. Κι αν αυτός ο λαός άγεται και φέρεται από τις πολιτικές συνθήκες, δεν παύει να την διαμορφώνει» σημειώνει στο πρόγραμμα της παράστασης ο σκηνοθέτης της Θανάσης Παπαγεωργίου.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγό του μετά το τέλος της παράστασης πήγαν στα καμαρίνια, χαιρέτισαν έναν-έναν τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς, συζήτησαν για λίγο μαζί τους ενώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την παράσταση - "άθλο" της δεύτερης κρατικής σκηνής.

Τον Αλ. Τσίπρα υποδέχτηκαν στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ του θεάτρου Αρης Στυλιανού οι οποίοι και εξέθεσαν τα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το θέατρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News