Ελλάδα

Επίθεση Χρήστου Σταϊκούρα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει την αλλαγή πολιτικής ο Χρήστος Σταϊκούρας, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση.

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει την αλλαγή πολιτικής ο Χρήστος Σταϊκούρας, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κατηγορεί τον κ. Τσακαλώτο πως έβαλε την υπογραφή του σε τρία κείμενα, στον κρατικό προϋπολογισμό ο οποίος εμπεριέχει νέα μέτρα ύψους όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από προχθές υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία, στην απόφαση του Eurogroup, όπου προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και μονιμοποίηση του «κόφτη» μισθών και συντάξεων, καθώς και στην «ταπεινωτική» όπως την χαρακτηρίζει, επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για την «διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο».

«Αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού της "κυβέρνησης των προθύμων"» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως υπάρχει εναλλακτική πρόταση την οποία έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, η πρόταση αυτή βασίζεται στην εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών και την υιοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα στοχεύει σε μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία.

«Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με μια άλλη κυβέρνηση, με εθνικό σχέδιο και σκληρή δουλειά, στηριγμένοι στην αλήθεια, τη συνεννόηση και την ενότητά μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

Σχόλια