default-image

Απέχουν και σήμερα από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι

Ελλάδα
Απέχουν και σήμερα από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζουν την αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών οι συμβολαιογράφοι και σήμερα, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι συμβολαιογράφοι:

«Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το  Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ.

Κατ' εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί  κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα. Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

Εξυπακούεται δε ότι οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και θα διενεργηθούν και αυτή την Τετάρτη, μετά από σχετική άδεια των θεσμικών οργάνων μας, δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ».

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος υπογραμμίζει τη διαπίστωση της πως «μέχρι και σήμερα η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της ευταξίας κατά τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών και για την θεσμοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων οι οποίες θα παρέχουν καθολική προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος θα συνέλθει την επόμενη εβδομάδα με σκοπό να επανεκτιμήσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και να επανατοποθετηθεί στο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News