Ελλάδα

Σε ισχύ η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου

"Ανάσα" αναμένεται να δοθεί σε χιλιάδες επί πτυχίω φοιτητές, καθώς η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου θα ισχύσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Βέβαια, η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου θα ισχύσει μόνο για τη φετινή χρονιά, όπως διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

"Η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου 2017, είναι προσωρινή λύση ρυθμιστικού χαρακτήρα", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο, βάσει του οποίου, από την επόμενη χρονιά, την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών περιόδων θα έχουν ξεχωριστά οι σχολές, με βάση τους εκάστοτε εσωτερικούς κανονισμούς τους.

Επομένως, μόνο για την εξεταστική του Φεβρουαρίου 2017, οι επί πτυχίω φοιτητές θα μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά διδάσκονταν στο χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι "επί πτυχίω" θεωρούνται οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων της σχολής τους και συνεχίζουν τη φοίτησή τους δηλώνοντας τα μαθήματα με τα οποία συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό διδακτικών μονάδων ή μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια