default-image

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Πολιτισμός
Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «To Σπίτι του Ηθοποιού» και η Ένωση μη κερδοσκοπικών Σωματείων «Μαζί για το Παιδί» είναι μεταξύ των βραβευθέντων από την Ακαδημία Αθηνών για το 2016.

Σύμφωνα με την Ακαδημία Αθηνών, το πρώτο διακρίθηκε «για την κοινωφελή και αξιέπαινη δράση του σχετικά με τη στέγαση, σίτιση, περίθαλψη και κοινωνική στήριξη απόρων ηθοποιών, αλλά και νέων σπουδαστών θεατρικών σπουδών που δεν διαθέτουν τα ανάλογα μέσα», ενώ η δεύτερη «για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ανά σωματείο, καθώς και για τις συντονισμένες υπηρεσίες ως Ένωση, που εξασφαλίζουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και στα άπορα παιδιά και οικογένειες που χρειάζονται ψυχολογική, οικονομική και ηθική υποστήριξη».

Ακόμη, οι συγγραφείς Δημήτριος Χουλιαράκης, Κώστας Κατσουλάρης, Νίκος Μπακουνάκης και Ηλίας Μαγκλίνης, ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, όπως επίσης και ο Φίλιππος Δεμερτζής - Μπούμπουλης που τιμάται για «τη διάσωση και την ανάδειξη του αρχοντικού της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες σε Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο» είναι μεταξύ των ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, που βραβεύονται φέτος από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας.

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016 απονεμήθηκαν σήμερα το απόγευμα, στην καθιερωμένη λαμπρή ετήσια Πανηγυρική Συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας. Απονεμήθηκαν συνολικά 42 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η συνεδρία ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Θανάση Βαλτινού με θέμα «Αύγουστος '48». Ακολούθως ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Βασίλειος Πετράκος παρουσίασε την Έκθεση για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2016. Η τελετή συνεχίστηκε με την απονομή των βραβείων και επαίνων από τον πρόεδρο της Ακαδημίας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

φωτο-πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News