Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Γ. Βαρουφάκης: Η αλήθεια όπως την είδα και τη βίωσα

«Ποταμός» o Γ. Βαρουφάκης στην αποκλειστική του συνέντευξη στο «Ηράκλειο 9,84». Tι είπε για το Μαξίμου, το βιβλίο του και τον Νταϊσελμπλουμ.

«Ποταμός»  σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης  στην αποκλειστική του συνέντευξη στο «Ηράκλειο 9,84»  μιλώντας για όλους και για όλα.

Αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των διαπραγματεύσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015, υπεραμύνθηκε της στρατηγικής του τότε, σημειώνοντας ότι αυτή «προδόθηκε από μέσα», με το σύστημα Μαξίμου ουσιαστικά να μην πιστεύει ποτέ  ότι μπορούσε να επιτύχει σε μία σκληρή διαπραγμάτευση και τελικά να «παραδοθεί» αμαχητί την επομένη ενός συγκλονιστικού όπως είπε «Όχι» με 62% του Ελληνικού λαού.

Άλλα αποφασίσαμε κι άλλα έγιναν στην πορεία. Μέγα σφάλμα για μένα,  η πίστη μου ότι εντός της κυβέρνησης είμαστε μια συμπαγής ομάδα, πρόσθεσε.

Απέκρουσε τις αιχμές ότι τον Φεβρουάριο του 2015 υπέγραψε μνημόνιο χωρίς να πάρει ένα ευρώ και αποκάλυψε ότι ήταν αντίθετος με την αποπληρωμή των δανειστών μέσω των αποθεματικών του δημοσίου και των ταμείων, έχοντας για πρώτη φορά γράψει παραίτηση χωρίς να την παραδώσει, τον Απρίλιο του 2015.

Αποκάλυψε, ότι δεν ήταν οπαδός των capital controls ποτέ, γιατί αυτό σήμαινε εκκίνηση εξόδου από το Ευρώ. Προειδοποίησε να μην γίνεται ψευδής αναφορά στο τι έλεγε μέσα στα Eurogroup, επαναλαμβάνοντας ότι έχει ηχογραφήσει τα πάντα και πρόκειται να δημοσιεύσει με βιβλίο όλη την αλήθεια για να την μάθουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, ενώ παραδέχτηκε ότι  ο Σόιμπλε του είχε εκμυστηρευτεί  ότι από το καλοκαίρι του 2014, ο Σαμαράς είχε ξεγραφτεί για την Τρόικα.

Όπως είπε, οι δανειστές  για κάθε μνημόνιο θέλουν και μία άλλη κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα ενώ χρεοκοπήσαμε το 2010, προσποιήθηκαν όλοι ότι δεν συμβαίνει, με ένα δάνειο το μεγαλύτερο στη παγκόσμια ιστορία και εσαεί μνημόνια.

Όπως είπε χωρίς σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους, τα μνημόνια δεν θα τελειώσουν ποτέ. Αποκάλυψε τέλος πλήρως το τι συνέβη στη πρώτη επαφή με τον Ντάισελμπλουμ  στην Αθήνα.

Εφιάλτης των Σόιμπλε, Ντράγκι κλπ, μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα επισήμανε τέλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια