default-image

Κουρουμπλής: Υπόθεση φαντασίας οι αιτίες απεργίας της ΠΝΟ

Ελλάδα
Κουρουμπλής: Υπόθεση φαντασίας οι αιτίες απεργίας της ΠΝΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ακατανόητη επιμονή και εμμονή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δήλωσή του, ενώ άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά ορισμένων εταιρειών «που εκδηλώνουν περίεργη στάση».

Όπως είπε υπήρξε ξεκάθαρη δήλωση και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτικών ούτε το 2016, ουτε το 2017, ούτε το 2018 και χαρακτήρισε «υπόθεση φαντασίας κάποιων» τις αιτίες της απεργίας.

«Αν κάποιοι θεωρούν ότι έτσι χτυπούν την κυβερνηση, να γνωρίζουν ότι χτυπούν την κοινωνία και τα νησιά» σημείωσε.

Επανέλαβε ότι με κάθε τρόπο «προσπαθήσαμε να καταδείξουμε ότι κατανοούμε τις όποιες αγωνίες».

Ξεκαθάρισε πως «ενώ όλοι οι φορείς ζητούν να εφαρμόσουμε τον νόμο δεν θα μπούμε στη λογική να δώσουμε σε κάποιους την ευκαιρία να γίνουν ήρωες».

Παρατάθηκε η απεργία

Σημειώνεται ότι   την παράταση  μέχρι την Κυριακή το πρωί, της απεργίας στα πλοία, που έληγε απόψε τα μεσάνυχτα, αποφάσισε νωρίτερα η ΠΝΟ, σκληραίνοντας την στάση της απέναντι στην κυβέρνηση.

Με βάση τη σημερινή απόφαση της ομοσπονδίας, η απεργία λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου στις 06.00 το πρωί.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανέρχεται διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος σημείωσε πως δεν θα υπάρξει καμία νέα επιβάρυνση στην φορολογία των ναυτικών.

Οι πρώτες σοβαρές ελλείψεις στα νησιά είναι γεγονός

Εν τω μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου να βρεθεί αντιμέτωπο με σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων το νοσοκομείο της Κέρκυρας, από την ερχόμενη εβδομάδα, κρούει ο διοικητής του, Φοίβος Κακαβίτσας, ενω στο νησί ήδη σημειώνονται ελλείψεις σε κρέας και γαλακτοκομικά.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο, για να μεταφερθούν τα φάρμακα στο νησί» διαβεβαίωσε πάντως ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News