Ελλάδα

Στη δικαιοσύνη για το Documento η Φώφη Γεννηματά

Στη δικαιοσύνη καταφεύγει η Φώφη Γεννηματά για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τη λίστα Μπόργιανς και τα πολιτικά ονόματα που εξετάζουν οι εισαγγελείς.

Στη δικαιοσύνη καταφεύγει η Φώφη Γεννηματά για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τη λίστα Μπόργιανς και τα πολιτικά ονόματα που εξετάζουν οι εισαγγελείς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά πρόκειται να συναντήσει αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου,

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τη θεσμική ευθύνη της Δικαιοσύνης, καθώς και για το επίμαχο δημοσίευμα που την αφορά από την εφημερίδα Documento.

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ζητώντας την άμεση λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ώστε η Βουλή να συμβάλει στη διερεύνηση για την αποκάλυψη της σκευωρίας και των σκευωριών.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, δεν πρέπει να επιτραπεί να αιωρείται άλλο η άθλια συκοφαντία, καθώς η επίθεση που σημειώθηκε εις βάρος της, με το δημοσίευμα, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας.

Διαβάστε ολόκληρη την  επιστολή

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στην εβδομαδιαία εφημερίδα με τίτλο «Documento» δημοσιεύθηκαν κείμενα τα οποία δεν περιορίζονται μόνο σε έντεχνη και βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου αλλά θέτουν γενικότερα ζητήματα λειτουργίας των θεσμών.

Η προσβολή της προσωπικότητάς μου έχει ως αφετηρία και αφορμή ένα ψευδές γεγονός. Ότι δήθεν οι εισαγγελικές Αρχές στην έρευνα για πολιτική διαφθορά με βάση το υλικό που μπορεί να στοιχειοθετήσει η «λίστα Μπόργιανς» ασχολούνται με εμένα προσωπικά και την οικογένειά μου. Ο εκδότης και ο διευθυντής που τυγχάνει να είναι και ο συντάκτης του δημοσιεύματος ισχυρίζονται ότι τα σχετικά στοιχεία προέρχονται από τη δικογραφία και τη σχετική εισαγγελική έρευνα.

Έχω διαψεύσει κατηγορηματικά και από την πρώτη στιγμή το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Δεν είχα και δεν έχω οποιοδήποτε κρυφό περιουσιακό στοιχείο ή εισόδημα. Τα περιουσιακά μου στοιχεία και όλες μου τις καταθέσεις τις αναφέρω τακτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλω κάθε χρόνο. Δεν έχω να κρύψω τίποτα.

Πρόκειται για μια επιμελώς στημένη σκευωρία, με σαφή πολιτική στόχευση και ανύπαρκτα ηθικά όρια. Μια αήθη επίθεση που πλήττει και την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Στο δημοσίευμα αναφέρονται διάλογοι με εισαγγελικούς λειτουργούς. Ορισμένα από τα συγκεκριμένα πρόσωπα της εβδομαδιαίας εφημερίδας έχουν στο παρελθόν προαναγγείλει δικαστικές αποφάσεις, ενέργειες ή πρωτοβουλίες. Άλλωστε, είναι γνωστές οι σχέσεις τους με την Κυβέρνηση και με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες. Δεν είναι, πλέον, κρυφό σε κανέναν ότι οι άθλιοι αυτοί δημοσιογραφικοί κύκλοι ενεργούν σε πλήρη συντονισμό με υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επιχείρησαν με τις γνωστές μεθοδεύσεις να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια και τώρα, ως εκδότες πλέον, δίνουν κάθε Κυριακή το δικό τους «ρεσιτάλ λάσπης».

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι σαφές ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Υπονομεύει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και ανήκει στα καθήκοντά σας η υπεράσπιση του κύρους του κορυφαίου θεσμού της Δημοκρατίας αλλά και των μελών του.

Μετά την άρνηση της Προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να συμβάλει στη διερεύνηση για αποκάλυψη της σκευωρίας και των σκευωρών, σας καλώ να αναλάβετε εσείς τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μη επιτρέποντας να αιωρείται η άθλια συκοφαντία. Προσδοκώ στη θεσμική σας υποστήριξη για την αντιμετώπιση αυτού του νοσηρού και επικίνδυνου για τους δημοκρατικούς θεσμούς φαινομένου.

Φώφη Γεννηματά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια