default-image

Αυστρία: Μύνημα ενότητας απο τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν

Ελλάδα
Αυστρία: Μύνημα ενότητας απο τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα ενότητας στους Αυστριακούς, έστειλε κατά την πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πρόεδρος της Αυστρίας, ο οικολόγος, πρώην καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

«Θέλω να είμαι πρόεδρος για όλους τους Αυστριακούς» είπε ο Βαν ντερ Μπέλεν, έπειτα από την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Έπειτα από την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, το ποσοστό του Βαν ντερ Μπέλεν ανήλθε στο 53,8% έναντι 46,2% του αντιπάλου του, του υποψήφιου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

«Ας προσπαθήσουμε να λογομαχούμε λιγότερο μεταξύ μας και να ακούμε περισσότερο ο ένας τον άλλο, ας αρχίσουμε να συζητάμε μεταξύ μας» είπε ο εκλεγμένος πρόεδρος, τονίζοντας πως εκτιμά ότι η εκλογή του είναι ένα μήνυμα που έχει επιρροή και πέραν των συνόρων της Αυστρίας.

«Είναι ένα σημάδι σε κόκκινο-άσπρο-κόκκινο (σ.σ. τα χρώματα της αυστριακής σημαίας) που στάλθηκε στις πρωτεύουσες και στα χωριά της Ευρώπης, (σημάδι) πως μία πολιτική ενότητας, έχει όχι μόνον νόημα, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε επιτυχία» επισήμανε ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Ο Βαν ντερ Μπέλεν έτεινε χείρα συμφιλίωσης σε όλους τους ψηφοφόρους και υποσχέθηκε να είναι πρόεδρος για όλους, ανεξάρτητα από το εάν τον ψήφισαν ή όχι.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν θέλει να μιλήσει για διάσπαση στη χώρα και πρόσθεσε ότι το υψηλό ποσοστό συμμετοχής έδειξε πόσο σημαντικές ήταν για τους πολίτες αυτές οι εκλογές. Ακόμη και εάν όμως υπάρχει μία τέτοια διάσπαση, δεν πρέπει να παραμένει αιώνια και ο ίδιος θα αναζητήσει όλα όσα ενώνουν και θα θέσει αυτά μπροστά και όχι εκείνα που χωρίζουν.

Πρόθεσή του είναι επίσης να εκπροσωπεί την Αυστρία στο εξωτερικό κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ρίχνοντας το βάρος του στο να καταστεί δυνατή η μεγαλύτερη προσέγγιση μεταξύ των κρατών -μελών της Ευρώπης, ενώ τόνισε ότι θέλει να συμβάλει σε μία πραγματικά ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών.

Ο ίδιος προτίθεται να περιορίσει τις δημόσιες δηλώσεις του, έως την ορκωμοσία του, στις 26 Ιανουαρίου, αλλά στο μεταξύ θα έχει διαβουλεύσεις όχι μόνον με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και με κυβερνήτες των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων, με δημάρχους και κοινοτάρχες, με εκπροσώπους των συνδικάτων, της οικονομίας, του πολιτισμού όπως επίσης με τις ηγεσίες των εκκλησιών.

Ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν είναι ο πρώτος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας στην μεταπολεμική ιστορία της, ο οποίος δεν προέρχεται από κανένα εκ των δύο κομμάτων που κυβερνούν στη χώρα μετά το 1945, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, ενώ επίσης είναι ο πρώτος οικολόγος πρόεδρος στην Ευρώπη.

Πηγή:www.in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News