default-image

Αθήνα: Πορεία για τον Αλέξη (video) - Κινδύνεψε αστυνομικός

Ελλάδα
Αθήνα: Πορεία για τον Αλέξη (video) - Κινδύνεψε αστυνομικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πρώτα επεισόδια έγιναν στα Εξάρχεια λίγο πριν ολοκληρωθούν οι πορείες αντιεξουσιαστών για την επέτειο των 8 ετών από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος ενώ έχει ξεκινήσει πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ στη Στουρνάρη και τα γύρω στενά. Οι αντιεξουσιαστές επιτίθενται κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, μολότοφ και τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Αντιεξουσιαστές, χρησιμοποιούν και... πιστόλια (!) με τα οποία εκτοξεύουν προς την πλευρά των αστυνομικών εκρηκτικά ενώ χρησιμοποιούν και «εξελιγμένες» βόμβες μολότοφ που κάνουν τρομακτικό θόρυβο πέραν της φλόγας που προκαλούν. Μάλιστα, ένας αστυνομικός κινδύνευσε να τυλιχθεί στις φλόγες, αλλά τον έσωσε η ειδική στολή που φορούσε.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 23 προσαγωγές.  Μεταφέρθηκε στο νοσκομείο ένας άνδρας των ΜΑΤ που τραυματίστηκε ενώ ο κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται στα στενά των Εξαρχείων. Ταυτόχρονα, άγνωστος αριθμός αυτοκινήτων έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ένταση φωτιές και πετροπόλεμος σημειώνονται στην πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, με τους αντιεξουσιαστές να έχουν ανέβει σε ταράτσες και να πετούν μολότοφ εναντίον των Αστυνομικών.

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, καθώς αντιεξουσιαστές έχουν στήσει ήδη οδοφράγματα και έχουν ανάψει φωτιές κοντά στο Πολυτεχνείο. Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει στήσει οδοφράγματα στην οδό Μπενάκη, ενώ έχουν βάλει φωτιά σε ένα ΙΧ στην περιοχή, επίσης στην πλατεία των Εξαρχείων ξηλώνουν πλάκες από τα πεζοδρόμια.

Ωστόσο, από την αστυνομία εκφράζονται φόβοι, καθώς στην πορεία μετέχουν με πολύ ισχυρό μπλοκ οι αντιεξουσιαστές και εκτιμάται ότι θα κατευθυνθούν και εκείνοι στη συνέχεια στα Εξάρχεια.

Ήδη, όμως, φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται το σκηνικό που είχε στηθεί και στην επέτειο του Πολυτεχνείου με αντιεξουσιαστές να πηγαίνουν κατευθείαν στα Εξάρχεια και να μη μετέχουν στην πορεία, παίρνοντας έτσι, «θέσεις μάχης», με ορισμένους να έχουν ανέβει ήδη σε ταράτσες κτιρίων, προκειμένου από εκεί να ρίχνουν αντικείμενα για να μην επιτρέπουν την προσέγγιση των αστυνομικών δυνάμεων στις εστίες της έντασης.

Όταν ξεκίνησε η πορεία, στυο σημέιο βρίσκονταν περίπου 1.000 άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και περπάτησαν μέχρι τη Βουλή, όπου βρίσκονται παρατεταμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στις 9:00 το βράδυ, στον τόπο της δολοφονίας, στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Να σημειωθεί ότι από νωρίς, επί ποδός βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την πρόληψη επεισοδίων.   

Πηγή: ethnos.gr, protothema.gr,.iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News