default-image

Ιταλία: Παγώνει ή όχι η παραίτηση Ρέντσι;

Ελλάδα
Ιταλία: Παγώνει ή όχι η παραίτηση Ρέντσι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κυρηνάλιο Μέγαρο βρέθηκε  λίγο μετά τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) ο Ματέο Ρέντσι για την υποβολή της παραίτησής του στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα επί της συνταγματικής μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ματαρέλα ζήτησε από τον Ρέντσι στην ωριαία συνάντησή τους το μεσημέρι να παραμείνει στην πρωθυπουργία για κάποιες ημέρες, μέχρι την έγκριση του προϋπολογισμού από την Γερουσία (θα μπορούσε η ψηφοφορία να γίνει και την Παρασκευή). Εκείνος επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Και ο τέως πρόεδρος Σέρτζιο Ναπολιτάνο είχε πείσει τον Μάριο Μόντι το 2012 να παραμείνει στη θέση του έως την έγκριση του Προϋπολογισμού.

Η Ιταλία σε κάθε περίπτωση δείχνει να οδεύει προς μεταβατική κυβέρνηση με πιθανότερο εντολοδόχο πρωθυπουργό τον Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Είτε άμεσα ή με καθυστέρηση κάποιων ημέρων το πιθανότερο είναι ο Σέρτζιο Ματαρέλα να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον νυν υπουργό Οικονομίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν με αποστολή να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές αφότου θα έχει εγκριθεί ο νέος εκλογικός νόμος -προοπτική που ικανοποιεί την Ευρώπη, η οποία αναμένει τα επόμενα βήματα της Ιταλίας.

Πηγή: www.in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News