Ελλάδα

Αυτοί είναι οι 145 του καρτέλ ναρκωτικών της πλατείας

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εκατόν σαράντα πέντε ατόμων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε όλες τις πιάτσες της Αθήνας. Η οργάνωση εξαρθρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Δείτε τα μέλη της οργάνωσης

Πως διακινούσαν τα ναρκωτικά

Μαζεύονταν 10 διακινητές, έκαναν… σκυταλοδρομία τις δόσεις των ναρκωτικών ανάμεσά τους σαν να «παίζουν τον παπά», έτσι ώστε αν τους παρακολουθούσαν να μην ξέρουν ποιος είχε στην κατοχή του τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια ξεχύνονταν να τα διακινήσουν στις πιάτσες της Αθήνας αλλάζοντας συνεχώς διαδρομές και οχήματα.

Οι Αφρικανοί… ντελίβερι έβαζαν τις αεροστεγείς συσκευασίες ναρκωτικών στο… στόμα προκειμένου να τις καταπιούν σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο. Οι δοσοληψίες γίνονταν σε πλατείες, σε σταθμούς του Μετρό, ακόμη και μέσα σε συρμούς, όπως και έξω από σχολικά συγκροτήματα. Αυτές είναι μερικές από τις χιλιάδες εικόνες των 3.000 βίντεο, που έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, και αποτυπώνει την δράση του «καρτέλ της πλατείας», στο πλαίσιο της εξελισσόμενης αστυνομικής επιχείρησης με τον κωδικό «Χίμαιρα».

Σημαντική ώθηση στην πορεία των αστυνομικών ερευνών, ανεβάζοντας επίπεδο στην αξιολόγηση της εγκληματικής οργάνωσης και το εύρος της, ήταν η σύλληψη δύο ανδρών από την Αλβανία, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους εκτός από ναρκωτικά, σημαντική ποσότητα ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων, που φαίνεται να είχαν αποσπάσει από τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Ευαγγελισμό, όταν εργάζονταν σε εταιρεία καθαρισμού που είχε σύμβαση έργου με τα συγκεκριμένα νοσοκομεία. Πολλά από τα αρχηγικά μέλη του καρτέλ, που είχαν συλληφθεί τους τελευταίους 8 μήνες, συνέχιζαν να κατευθύνουν τα μέλη τους από τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα έσοδα της συμμορίας, τα οποία εκτιμώνται σε 19.000.000 ευρώ, ξεπλένονταν μέσω κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ ή προωθούνταν μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων όπου επενδύονταν σε… real estate.

Μέρος των βιντεοσκοπημένων σκηνών πώλησης, αποτυπώνει τους «Μισέλ» και «Αντρέ», να βγάζουν από το στόμα τους τουλάχιστον έξι δόσεις συνολικά προκειμένου να προμηθεύσουν τοξικομανείς που ήδη είχαν μαζευτεί γύρω τους, ενώ πάντα επιτηρούνταν από δύο άτομα «ασφαλείας». Οι τοξικομανείς μπαίνουν σε σειρά… προτεραιότητας στις σκάλες σταθμών του Μετρό προκειμένου να παραλάβουν τις δόσεις τους έχοντας προπληρώσει τον «ταμία» που ήταν δίπλα στους ντίλερ.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η συνομιλία του αναζητούμενου και μη ταυτοποιημένου αρχηγού, με το ψευδώνυμο «Γκέντι», ο οποίος συζητά με «υπαρχηγό» της Αθήνας για την αποπληρωμή μιας… οφειλής, την οποία του ζητά να ξεπληρώσει με την εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου», αναφέροντας ονομαστικά ως στόχο τον36χρονο Th.V., σε βάρος του οποίου υπήρξε άλλη αποτυχημένη προσπάθεια εξόντωσης με τηλεχειριζόμενη βόμβα. Το «συμβόλαιο» φαίνεται να εκτελέστηκε στις 13 Νοεμβρίου στο Κερατσίνι, πιθανόν όμως με λάθος στόχο!

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια