Ελλάδα

Καταγγελία για παρακολουθήσεις από το ΚΚΕ

Κατεπείγουσα έρευνα για να διερευνηθεί η καταγγελία του ΚΚΕ ότι υπάρχει κέντρο τηλεφωνικών υποκλοπών του κόμματος όσο και άλλων, όπως της Ν.Δ., του Ποταμιού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατεπείγουσα έρευνα για να διερευνηθεί η καταγγελία του ΚΚΕ ότι υπάρχει κέντρο τηλεφωνικών υποκλοπών του κόμματος όσο και άλλων, όπως της Ν.Δ., του Ποταμιού και του ΣΥΡΙΖΑ, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου.

Παράλληλα και ο ΟΤΕ εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση ότι «δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος», υποστηρίζοντας ότι «από τους μέχρι στιγμής ελέγχους δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία».

Η άμεση κινητοποίηση της Δικαιοσύνης, του ΟΤΕ, αλλά και της κυβέρνησης προδίδει ασφαλώς το πόσο σοβαρή κρίθηκε η καταγγελία του Περισσού ότι «τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ., του Ποταμιού», αξιώνοντας «να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από ένα άγνωστο τρίτο κέντρο»!

Υστερα από την αρχική αμηχανία που προκάλεσε η καταγγελία στην κυβέρνηση -και προφανώς λόγω της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα- ο κ. Δημ. Τζανακόπουλος δεσμεύθηκε ότι «θα εξαντληθεί κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή της», διαβεβαιώνοντας ότι «έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους».

Στελέχη του Περισσού, εξηγώντας τι ακριβώς έχει συμβεί, περιέγραφαν ότι σχεδόν καθημερινά το τελευταίο διάστημα, όταν η τηλεφωνήτρια του Περισσού απαντά με τη φράση «Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, λέγεται», ακούει ταυτοχρόνως έναν συνάδελφό της που εργάζεται είτε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στη Ν.Δ. είτε στο Ποτάμι να ανταποκρίνεται απαντώντας στην ίδια κλήση! Συνέβη μάλιστα σε 2-3 περιπτώσεις οι τηλεφωνητές των κομμάτων να συνομιλήσουν και μεταξύ τους μήπως και λύσουν την «παρεξήγηση». Και καθώς το «πρόβλημα» μόνο τυχαίο δεν θεωρήθηκε, το ΚΚΕ αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει.

Ο κ. Θαν. Παφίλης ενημέρωσε αρχικώς τον ΟΤΕ και κατόπιν τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση, τον κ. Ν. Παππά, τον κ. Στ. Θεοδωράκη και τους κ. Παν. Ρήγα του ΣΥΡΙΖΑ και Λευτ. Αυγενάκη της Ν.Δ. Οι τελευταίοι, ωστόσο, δήλωσαν άγνοια και έτσι το ΚΚΕ αποφάσισε να καλέσει δημοσίως την κυβέρνηση να εξηγήσει τις «περίεργες συνακροάσεις».

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το ΚΚΕ δεν φαίνεται διατεθειμένο να αφήσει αναπάντητη την καταγγελία, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και ο Στ. Θεοδωράκης, καλώντας την κυβέρνηση «να διερευνήσει την υπόθεση», τονίζοντας ότι «παρακρατικές πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016».

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια