Ελλάδα

Πως πολεμάται η βία στα σχολεία;

Tο Ευρωπαϊκό έργο “SAVE” (Solutions Against Violence in Europe)- «Καταπολέμηση της βίας στην Ευρώπη» όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως εταίρος, παρουσιάστηκε σε ενημερωτική συνάντηση στη Περιφέρεια.

Tο Ευρωπαϊκό έργο «SAVE» (Solutions Against Violence in Europe)- «Καταπολέμηση της βίας στην Ευρώπη» όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως εταίρος, παρουσιάστηκε σε ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο.

Στη συνάντηση παρουσιάσθηκαν η διαδρομή του έργου, καθώς και τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του Πειραματικού Μοντέλου πρόβλεψης και ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών, όπως αυτό σχεδιάστηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου.

Σ' αυτήν συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, Λάμπρος Βαμβακάς και εκπρόσωποι φορέων από την 7η ΥΠΕ, την Περιφερειακή Δ/νση Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Β/βαθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, και το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ηρακλείου-Βενιζελείου νοσοκομείου.

Στην συνάντηση προβλήθηκε το βίντεο animation, που δημιουργήθηκε μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής φάσης του έργου και συνοψίζει την αντίληψη των παιδιών που συμμετείχαν στα εργαστήρια.

Ακολούθως, αναζητήθηκαν τρόποι σύμπραξης και συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνέχιση των δράσεων που πιλοτικά εφαρμόστηκαν κατά την διάρκεια του έργου. Παράλληλα, αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των παραπάνω φορέων για την συνέχιση της εφαρμογής του πειραματικού μοντέλου του SAVE στα σχολεία, μετά την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια