default-image

Συγκλόνισε η τραγωδία στη Μόρια, κόμματα και φορείς (video)

Ελλάδα
Συγκλόνισε η τραγωδία στη Μόρια, κόμματα και φορείς (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονισμένοι από την τραγική κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους είναι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, κόμματα, ΜΚΟ και άλλοι φορείς.

Ωστόσο δε λείπουν και οι κόντρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού όπως φάνηκε από την αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με τον βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη.

Μία γυναίκα και ένα παιδί είναι ο θλιβερός απολογισμός από έκρηξη στο στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μία γυναίκα και ένα ακόμη παιδί.

Η έκρηξη πιθανώς οφείλεται σε φιάλης υγραερίου. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών, όμως αρκετοί έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του νησιού.

Στη Λέσβο έχει σταλεί αεροσκάφος C-130 προκειμένου να μεταφέρει στην Αθήνα τους τραυματίες που βρίσκονται σε σοβαρότερη κατάσταση.

Ο κ. Μουζάλας υπογραμμίζει την ιδιαίτερα επιβαρυμένη περίοδο για τα νησιά καθώς έχει εγκλωβιστεί σ' αυτά μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών.

Μουζάλας: Βαθιά θλίψη για το τραγικό δυστύχημα

Τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο, εξέφρασε ο υουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής πρόκειται, όπως αναφέρει ο υπουργός, για ένα ατυχές περιστατικό καθώς η πυρκαγιά ξεκίνησε ύστερα από χρήση φιαλιδίου εντός σκηνής που διέμενε οικογένεια προσφύγων.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μεταφέρθηκαν σε ξενώνες φιλοξενίας εκτός δομής όλοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ αεροπλάνο τύπου C-130 μετέβη στη Λέσβο για μεταφορά των τραυματιών στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ο κ. Μουζάλας υπογραμμίζει την ιδιαίτερα επιβαρυμένη περίοδο για τα νησιά καθώς έχει εγκλωβιστεί σ' αυτά μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών.

Παράλληλα, ζητεί

Από τους πολίτες των νησιών που έδειξαν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία να συνεχίσουν να το κάνουν συμβάλλοντας στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε να αποσυμφορηθεί η ένταση στις περιοχές.

Από τα Κ-Μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου ώστε να επισπευσθούν οι εξετάσεις των αιτημάτων ασύλου, καθώς και να συμβάλλει στην διαδικασία του relocation.

Από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας την επανεξέταση της πρότασης μας για δυνατότητα μεταφοράς αιτούντων άσυλο, σε προκαθορισμένα κλειστά κέντρα της ενδοχώρας, χωρίς να εκπίπτουν της συμφωνίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News