Ελλάδα

Αδιαφορία της Κυβέρνησης καταγγέλλει το Καπετανάκειο

Το πρόβλημα του ιστορικού κτηρίου του Καπετανάκειου, παρά τις συνεχείς πιέσεις γονέων, καθηγητών και μαθητών, δεν έχει βρει ακόμη λύση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου «Οι παράγκες έγιναν κοντέινερ», ενώ τονίζουν την αδιαφορία της Κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων γονέων - μαθητών - διδασκόντων του Καπετανάκειου (γυμνασίου - λυκείου) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου συνάντηση με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο κτιριακό πρόβλημα του Καπετανάκειου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο δήμαρχος κ. Λαμπρινός, ο αντιδήμαρχος κ. Αναστασάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουκιαδάκης καθώς και ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου κ. Γιγουρτάκης. Επίσης οι βουλευτές κ. Κεγκέρογλου, κ. Συντυχάκης.

Οι τοποθετήσεις άφησαν την παρακάτω εικόνα: Υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες για την καθυστέρηση να εκδοθούν νέες εγκύκλιοι για τα δημόσια έργα, υπάρχουν ευθύνες όλων (πολιτεία, Περιφέρεια, Δήμος) για την μη ολοκλήρωση του κτιρίου μετά από οκτώ χρόνια.

Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να προωθήσουν το θέμα στη Βουλή και επίσης τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια ότι θα αντιδράσουν άμεσα μόλις δοθεί το πράσινο φως.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων. Ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη κυβέρνηση η άμεση ολοκλήρωση των εγκυκλίων για μπορεί να δημοπρατηθεί το έργο.

Την ίδια μέρα κατατέθηκε από τον κ. Συντυχάκη επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την πρόθεση των υπουργείων να προβούν σε επείγουσες ενέργειες παράκαμψης των όποιων γραφειοκρατικών εμποδίων.

Είναι πιά ολοφάνερο ότι μόνο η εγρήγορση και η συνέχιση των κινητοποιήσεων μαθητών - γονιών - καθηγητών  θα φέρουν τη λύση.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου προχώρησαν ήδη σε τριήμερη αποχή και κατάληψη του κτιρίου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία του κράτους, στο δικαίωμα τους να μορφώνονται όπως τους αξίζει.

Μαζί με τους καθηγητές και το σύλλογο γονέων πραγματοποιήσαν την Τετάρτη 23 Νοέμβρη άλλη μία παράσταση στη περιφέρεια, για να ασκηθεί πίεση σε κάθε αρμόδιο και για να τονίσουν την απόφαση για κλιμάκωση αν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ.

Σχόλια