Ελλάδα

Επιστολή αγωνίας για τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Η κραυγή αγωνίας από τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας, παράρτημα Σητείας, έφθασε με επιστολή στα γραφεία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγγλου, καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και ακόμα να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

«Οι εκπαιδευόμενοι και οι πρώην εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας Παραρτήματος Σητείας, αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε κύριε υπουργέ, την παρούσα επιστολή, προκειμένου να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για το γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματα για τη φετινή σχολική χρονιά.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι εκπαιδευόμενοι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είμαστε ενήλικες με πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και το γεγονός ότι δε γνωρίζουμε, πότε θα αρχίσει η εκπαιδευτική χρονιά, παρά το προχωρημένο του χρόνου, μας δημιουργεί προβλήματα και ανησυχούμε μήπως δεν μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις εκπαιδευτικές μας υποχρεώσεις», αναφέρεται στην επιστολή διαμαρτυρίας που έφθασε στον κ. Γαβρόγλου.

«Χρειαζόμαστε το απολυτήριο για να μπορέσουμε να βρούμε εργασία, να κατοχυρώσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο, και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει εγκαίρως να αποκτήσουμε τον απολυτήριο τίτλο. Επιπλέον, αρκετοί από εμάς δεν έχουμε τη δυνατότητα, αν και άνεργοι, να συμμετάσχουμε σε προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. ακριβώς γιατί δε διαθέτουμε τον απολυτήριο τίτλο του Γυμνασίου», προσθέτουν.

Η όποια επιπλέον καθυστέρηση στην έναρξη της σχολικής χρονιάς προκαλεί μόνο προβλήματα και θα οδηγήσει για ακόμη μία χρονιά σε ένα επιβαρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε κ. υπουργέ, ότι στο Παράρτημα Σητείας δε γίνονται μαθήματα, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την υπάρχουσα κατάσταση, αν και οι εκπαιδευόμενοι του Β' Κύκλου, αλλά και του Α' Κύκλου είμαστε πολλοί.

Οι εκπαιδευόμενοι, αλλά και οι εν ενεργεία εκπαιδευτές, καθώς και πρώην εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας και Παραρτήματος Σητείας, ζητάμε να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

Σας παρακαλούμε, όπως λάβετε σοβαρά υπόψη το αίτημά μας και αναμένουμε την απάντησή σα», καταλήγουν στην επιστολή τους.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια