default-image

Κούλογλου: Προς κρίση διάλυσης η Ε.Ε. – Αναγκαίο ένα Plan B

Απόψεις
Κούλογλου: Προς κρίση διάλυσης η Ε.Ε. – Αναγκαίο ένα Plan B

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διευκρινίζοντας εξ αρχής ότι είναι δικές του απόψεις και όχι της ελληνικής κυβέρνησης, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, εκτίμησε στο Ράδιο 9.84, ότι έρχονται δύσκολες ημέρες στην Ε.Ε. αλλά και παγκόσμια με την διάλυση της Ευρωζώνης προ των πυλών.

Κι αυτό εξαιτίας κυρίως της εμμονικής προσήλωσης στη πολιτική Σόιμπλε αλλά και της υπερσυντηρητικής στροφής στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτή τη λογική με την Ιταλία έτοιμη να προκαλέσει μεγάλη κρίση, αν χάσει ο Ρέντσι, ενδεχομένως και αποχώρηση - διάλυσης της Ε.Ε., η προσωπική άποψη του Στέλιου Κούλογλου, είναι πως η Ελλάδα θα πρέπει να έχει και plan-b δικής της αποχώρησης, όχι ως πρωταίτια μίας τέτοιας κίνησης, αλλά ως απόρροια ενδεχόμενου διάλυσης της Ε.Ε.

Οι εξελίξεις με την άνοδο Τράμπ  στη εξουσία, θα είναι χειρότερες για όλο τον πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα το ενδεχόμενο επικράτησης και της Λεπέν, θα περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση. Δυστυχώς, είπε, φτάνουμε με τέτοια εικόνα να θεωρούμε την Μέρκελ, το μικρότερο κακό για τον δυτικό κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News