default-image

Απεργία την Πέμπτη στο Δημόσιο και την Υγεία

Οικονομία
Απεργία την Πέμπτη στο Δημόσιο και την Υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ ενόψει της 24ωρης απεργίας στις 24 Νοεμβρίου.

Την ίδια ημέρα και η 24ωρη κινητοποίηση στο χώρο της υγείας.

Τη συμπαράστασή της στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Δεμένα την ίδια ημέρα και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής στην απεργία της ΠΝΟ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση-κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ, διανύεται μια περίοδο κατά την οποία εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου, μεταξύ άλλων, στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών που σταδιακά με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ προτάσσει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων κάνοντας λόγο για:

1. Δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

2. Σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων, την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις.

3. Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών.

4. Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς - συντάξεις - κοινωνικά επιδόματα.

5. Κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Συμπαράσταση της ΠΟΣΠΕΡΤ στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Τη συμπαράστασή της στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την προσεχή Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνει ότι στέκεται δυναμικά και αλληλέγγυα και σημειώνει ότι η εξαφάνιση του κράτους δικαίου-πρόνοιας και της ισονομίας από τα μνημόνια που επιβάλλουν οι δανειστές, βρίσκοντας εθελόδουλες κυβερνήσεις, πρέπει να ανατραπεί. Τέλος, καλεί σε δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα και αναφέρει ότι η παρουσία της θα είναι η αρχή για νέες δράσεις, με επόμενο μεγάλο σταθμό την 8η Δεκέμβρη με την πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη, λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων, ζητά σε εξώδικη επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Οι επερχόμενες νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12:01, μετά τα μεσάνυχτα, της Πέμπτης.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων έχουν διατυπώσει μια σειρά από 13 ζητήματα που τους απασχολούν, μεταξύ των οποίων, η υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, που εκκρεμεί από το 2010, το θέμα της ανεργίας, η παραβίαση των ωρών εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας, η μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία των διεθνών γραμμών και η υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων.

Το προεδρείο της ΠΝΟ έχει θέσει επίσης το θέμα της καταπολέμησης της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, του ΝΑΤ, του Κεφαλαίου Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών, αλλά και το θέμα των συντάξεων κύριων και επικουρικών που όπως υποστηρίζει, έχουν μειωθεί.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες σύμφωνα με τη ''Ναυτεμπορική'' έχουν προγραμματίσει τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων τους λόγω της απεργίας και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Αλλαγές στα δρομολόγια των Μινωικών

Οι Μινωικές Γραμμές γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές Ηράκλειο - Πειραιάς - Ηράκλειο και Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Αγκώνα, τροποποιούνται ως ακολούθως.

Πιο συγκεκριμένα:

ΓΡΑΜΜΗ ΚΡΗΤΗΣ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στη γραμμή Πειραιάς - Ηράκλειο - Πειραιάς δεν θα πραγματοποιηθούν.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, τα δρομολόγια της εταιρείας θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:  

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ  (H/S/F KNOSSOS PALACE)

Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά στις 14:00, με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F KNOSSOS PALACE)  

Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου στις 23:00, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

ΓΡΑΜΜΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ

Στη γραμμή τηςΑδριατικής, τα δρομολόγια της εταιρείας τροποποιούνται ως ακολούθως:

Α. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑ

ΠΑΤΡΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE EUROPA)

Αναχώρηση από το λιμάνι της Πάτρας, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους (αντί της προγραμματισμένης αναχώρησης).

Β. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΕΡΓΕΣΤΗ -  ΑΓΚΩΝΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ (CRUISE OLYMPIA)

Αναχώρηση από το λιμάνι της Τεργέστης, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στις 04:30(σύμφωνα με την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910, Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα:26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708, Τεργέστη: +39 040 9896556 & +39 040 360333) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News