Ελλάδα

Βενιζέλος: Θεματοφύλακας της εθνικής στρατηγικής η Δημοκρατική Παράταξη

«Ο δημοκρατικός προοδευτικός χώρος, η Δημοκρατική Παράταξη, η κεντροαριστερά, είναι ο θεματοφύλακας της μόνης υπαρκτής και εφικτής εθνικής στρατηγικής. Αυτό αγωνιστήκαμε να το προβάλουμε, αγωνιστήκαμε να το εφαρμόσουμε, έχουμε φτύσει αίμα, και νομίζω τώρα που είναι πανθομολογούμενο το αίτημα για αλλαγή συσχετισμών, για αλλαγή πολιτικής, για αλλαγή κυβέρνησης, πρέπει αυτός ο μεσαίος προοδευτικός χώρος να παίξει τον καθοριστικό ρόλο», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος φτάνοντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου με άρθρα για την κρίση, του καθηγητή Γιώργου Παγουλάτου.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «στη δική μας κοίτη είναι που θα προσχωρήσουν όλες οι πραγματικά δημοκρατικές, πραγματικά φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες, όχι απλά και μόνο θα συγκυβερνήσουν, αλλά και θα συνεγείρουν τις δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις».

Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες περί φλερτ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, και άλλου είδους παρασκηνιακές συναντήσεις, απάντησε:

«Αυτά δεν τα ξέρω, δεν με αφορούν, δεν τα γνωρίζω, δεν ασχολούμαι με τίποτα που να έχει σχέση με τέτοιου είδους παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ακόμα κι αν αυτές είναι για έναν σκοπό αθώο, όπως είναι για παράδειγμα ο χορός» - σαφής αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ότι δεν θα δίνει λογαριασμό για το αν χορεύει ταγκό με τον Κώστα Λαλιώτη στο Σύνταγμα. Την συγκεκριμένη αναφορά διέψευσε κατηγορηματικά ο κ.Λαλιώτης, αναφέροντας ότι ο κ. Σπίρτζης βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ και σφιχταγκαλιασμένα χορεύει με τους ΑΝΕΛ.

Σχόλια