Ελλάδα

Με 21 κανιοβολισμούς η εξόδιος ακολουθία Στεφανόπουλου

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 14:00, τελείται η εξόδιος Ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανοπούλου, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού.

Κατά την εξόδιο ακολουθία, από τις 14:10-14:20, θα ριφθούν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Συγκινητική επιστολή Γιούνκερ

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρει πως "θα θυμόμαστε τον Κώστη Στεφανόπουλο για τις αρετές που συνεισέφερε στη δημόσια ζωή: αξιοπρέπεια, τιμιότητα, ακεραιότητα, αίσθημα ευθύνης και μετριοπάθεια".

Σημειώνει πως ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένας αληθινός Ευρωπαίος και κατανοούσε ότι το πεπρωμένο της χώρας του συνδεόταν με την Ευρώπη.

Χρ. Σαρτζετάκης για το θάνατο του Κ. Στεφανόπουλου

«Με βαθείαν θλίψιν επληροφορήθην τον θάνατον του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, με την οποία εκφράζει τα «βαθύτερα συλλυπητήριά» του στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

«Ο εκλιπών από νεαράς ηλικίας αναμιχθείς με υποδειγματικόν ήθος εις την πολιτικήν, διεκρίθη εις όλα τα αξιώματα, υπουργικά και άλλα, τα οποία κατά καιρούς ανέλαβε, με τελευταίο και υπέρτατο αυτό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Σαρτζετάκης.

Σχόλια