default-image

47 κρούσματα ηπατίτιδας Α σε hotspot

Ελλάδα
47 κρούσματα ηπατίτιδας Α σε hotspot

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α εμφανίστηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς, με τους ειδικούς να εκφράζουν το φόβο τους για την εξάπλωση της νόσου.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η εξάπλωση της ηπατίτιδας Α στο. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 47 μέσα σε τρεις μόλις μήνες και σε ένα και μόνο Κέντρο Φιλοξενίας.

Την ίδια στιγμή, καταγράφεται και ένα κρούσμα εκτός του Κέντρου, που αφορά σε ημεδαπό εργαζόμενο της καθαριότητας του δήμου Παιονίας όπου ανήκει και η Νέα Καβάλα.

Τα οκτώ περιστατικά των προσφύγων και μεταναστών αφορούν σε παιδιά, εφήβους και νέους, ηλικίας 3 έως 28 ετών. Μάλιστα, ένα έξ αυτών καταγράφηκε σε 21χρονη μητέρα ενός μωρού μερικών εβδομάδων. Ένας 16χρονος παραμένει νοσηλευόμενος, δε, στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και την συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών από 1 Αυγούστου μέχρι 31 Οκτωβρίου και ενώ η ηπατίτιδα Α εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών μειώθηκε κατά 2.832 άτομα. Συνεπώς, στο Κέντρο Φιλοξενίας (πρέπει να ) παραμένουν σήμερα 1.275 άτομα.

«Σε αυτόν τον πληθυσμό λοιπόν έχουν καταγράφει 47 κρούσματα ηπατίτιδας. Από τον Αύγουστο και μετά, την ώρα που τον περασμένο Ιούνιο σε όλη τη χώρα δηλώθηκαν 15 κρούσματα στον γενικό πληθυσμό και το 2015 συνολικά είχαν δηλωθεί 62 κρούσματα ηπατίτιδας Α» επισημαίνει το Σωματειο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλικίς, θέτοντας παράλληλα κρίσιμα ερωτήματα τοσο προς τη διοικήτρια του νοσοκομείου- η οποία ωστόσο αρνείται να απαντήσει- όσο και προς τους αρμόδιους της κυβέρνησης.

Τα ερωτήματα των εργαζομένων απευθύνονται προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής  κ. Ιωάννη Μουζάλα, τον  Διοικητή 4η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κ. Στρατή Πλωμαρίτη,  τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αλέξιο Μπένο, τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ και Γενικό Συντονιστή του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, κ. Νίκο Παπαευσταθίου, τον Συντονιστή  της Κυβέρνησης στο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών  κ. Γεώργιο Περπερίδη.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News