Ελλάδα

Στέλνουν μηνύματα με τα σώματά τους

Ένα ωραίο πρότζεκτ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λύκειο Γαζίου. Ο τίτλος της εργασίας, είναι "μια εικόνα χίλιες λέξεις" και πρωταγωνιστές οι μαθητές του τμήματος Α1.

Στόχος είναι, μέσα από την ομαδική δράση και με διάφορες αφορμές (εθνικές εορτές, πανελλήνιες, παγκόσμιες, πανευρωπαικές ημέρες, διάφορα θέματα της επικαιρότητας) να δίνουν οι μαθητές ένα μήνυμα στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία. Κι αυτό, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με εικόνες που θα δημιουργούν με τα σώματά τους.

Για παράδειγμα, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, οι μαθητές με τα σώματά τους έγραψαν "όχι στο φασισμό". Ανάλογα επιτυχημένο εγχείρημα υπήρξε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου και όχι μόνο.

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_500X300_1_1367267.JPG">

Φιλοδοξία των εμπλεκόμενων στο εγχείρημα είναι στο τέλος της σχολικής χρονιάς να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό άλμπουμ φωτογραφιών με το σύνολο της δουλειάς των μαθητών. Η εν λόγω δράση παρότι ξεκίνησε από τους μαθητές του Α1, έχει επεκταθεί σε όλη τη σχολική κοινότητα με αποτέλεσμα να συμμετέχουν σε κάθε φωτογράφιση ολοένα και περισσότερα παιδιά του σχολείου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια