default-image

Αναβρασμός για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη

Κρήτη
Αναβρασμός για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης με θέμα το φορέα ή τους φορείς διαχείρισης, που θα αναλάβουν το κομμάτι της οργάνωσης-διαχείρισης γύρω από τη φιλοξενία των 2.000 προσφύγων στο νησί.

Με σημείο αναφοράς τις υπάρχουσες αναπτυξιακές εταιρείες της Αυτοδιοίκησης, καλούνται να αποφασίσουν περιφερειάρχης και δήμαρχοι της Κρήτης, την ώρα που στο Δήμο Ηρακλείου επιχειρούν σιγά-σιγά να βάλουν στο κάδρο της προετοιμασίας και τις τοπικές κοινότητες.

Σε μια κίνηση προφανώς στην κατεύθυνση της διασποράς των φιλοξενούμενων προσφύγων και στις περιφερειακές περιοχές του δήμου.

Αναλυτικότερα, στο μέτωπο του Προσφυγικού, εξελίξεις εν αναμονή πάντοτε και της νέας καθόδου του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, στα τέλη του μήνα, θα έχουμε από την αυριανή μέρα. Και αυτό γιατί αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη της αρμόδιας Συντονιστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης για το Προσφυγικό.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News