Ελλάδα

Νίκος Μπογιόπουλος: " Τραμπαλισμός" Παγκόσμιων Συμφερόντων

Παρότι τα πρόσωπα που αλλάζουν στην Προεδρία των ΗΠΑ με τη νίκη του Τράμπα, στο εξωτερικό περίβλημα της κυριαρχίας του πολυεθνικού  κεφαλαίου, έχουν τη σημασία τους, ο «τραμπαλισμός» των παγκόσμιων συμφερόντων, δεν αφορά παρά την μεγιστοποίηση των κερδών τους και με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Είναι γραφικό κάποιοι χωρίς να το ξέρουν επακριβώς να επικαλούνται την επαναφορά του δόγματος Μονρόε , λέει ο Νίκος Μπογιόπουλος , υποστηρίζοντας ότι απλά διευρύνεται το δόγμα Αινζεχάουερ , «συμφέρον για τις ΗΠΑ , είναι το συμφέρον των μεγάλων πολυεθνικών της».

Ο Νίκος Μπογιόπουλος , έδωσε την ερμηνεία του γιατί η εκλογή Τράμπ, που οδηγεί σε ενθουσιασμό ακραίες αντιλήψεις στην Ευρώπη, δεν είναι παρά το γνώριμο φαινόμενο από την εποχή του μεσοπολέμου, όταν οι λαϊκές  αντιδράσεις , έντεχνα οδηγούνταν σε λύσεις σε βάρος των συμφερόντων τους και υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Για τις εξελίξεις στη Κύπρο τέλος, εκτίμησε  ότι αν οι μέχρι τώρα διαρροές για την πορεία των συνομιλιών, είναι σωστές, τότε οδηγούμαστε μαθηματικά σε επανέκδοση και με χειρότερους όρους για την Κύπρο του εκτρώματος του σχεδίου Ανάν.

Σχόλια