Ελλάδα

Σαμαράς: Στήριξε Μητσοτάκη και επιτέθηκε στον Τσίπρα

Την πρώτη του ομιλία μετά από καιρό και μάλιστα σε μη κομματική εκδήλωση πραγματοποίησε στην Ξάνθη, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ήταν καλεσμένος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων του νομού.

Ο κ.Σαμαράς είπε "όχι" σε συνάινεση με τον Αλέξη Τσίπρα , προσέφερε στήριξη στον Κυριάκο Μητοστάκη και προχώρησε σε μια αναδρομή για το πως παρέλαβε την χώρα , πως την παρέδωσε και πως εξελίθχηκε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε " ο Τσίπρας ήλθε τάζοντας "ελπίδα κι έφερε τη μεγαλύτερη απογοήτευση.Ήλθε διακηρύσσοντας πως θα σχίσει τα μνημόνια… Κι έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο! Ενώ ήδη μας προετοιμάζει για το τέταρτο… Ήλθε υποσχόμενος τη 13η σύνταξη. Κι έκοψε και τη 12η!Ήλθε καμαρώνοντας ότι... «θα βαράει τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές».Αλλά τελικά βαράει τους... Έλληνες και τον χορεύουν οι αγορές!Ύστερα παραδέχθηκε πως… «δεν τα είχε υπολογίσει καλά»,  ότι δεν ήξερε τι γίνεται στην πραγματικότητα,κι ότι είχε ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες! Και γι' αυτό σύρθηκε σε ταπεινωτική ήττα για την Οικονομία μας.

Εκείνος είχε, λοιπόν, «αυταπάτες»…Ναι, αλλά εμείς δεν είχαμε! Και τον προειδοποιούσαμε ότι μας πάει στα βράχια…Ότι μας πάει σε capital controls… Τον προειδοποιούσαμε ότι πάει σε νέο, χειρότερο μνημόνιο. Που ήταν αχρείαστο…Ότι πάει σε νέο κύκλο λιτότητας. Που κι αυτή ήταν αχρείαστη! Και τώρα μας δικαιολογήθηκε, ότι είχε, λέει, ψευδαισθήσεις και αυταπάτες … Ε λοιπόν, ακόμα και τώρα, ψευδαισθήσεις και αυταπάτες συνεχίζει να έχει!"   

Στήριξη στον Κ.Μητσοτάκη

Στήριξη όμως και τον Κυριάκο Μητοστάκη λέγοντας "Ο Κυριάκος μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα εκεί που την είχαμε φτάσει στα τέλη του 2014.Και να την πάει πολύ πιο πέρα…Σας το λέω εγώ, που στήριξα και τον προηγούμενο αρχηγό της παράταξης και τον επόμενο!Όσο δεν το έκανε κανείς…Και το κάνω ασφαλώς για την παράταξή μας.Αλλά το κάνω και για τη χώρα, που έχει ανάγκη την παράταξή μας,σήμερα περισσότερο από ποτέ!".

Σχόλια