default-image

"Πέταξε" το νεογέννητο εγγονό της σε χωματερή

Ελλάδα
"Πέταξε" το νεογέννητο εγγονό της σε χωματερή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 20 χρόνια καταδικάστηκε η γιαγιά που είχε «πετάξει» το νεογέννητο μωρό της κόρης της σε χωματερή, το οποίο βρέθηκε νεκρό σε προχωρημένη αποσύνθεση από ρακοσυλλέκτες.

Το φρικιαστικό έγκλημα πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου 2013, όταν η 45χρονη (σήμερα) γιαγιά, πέταξε σε σκουπιδότοπο στο Νεοχώρι της Κυλλήνης το βρέφος της 23χρονης κόρης της.

Σύμφωνα με το protothema.gr, αν και η γυναίκα είχε καταδικαστεί σε ισόβια για παιδοκτονία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της κατάστασης βρασμού ψυχικής ορμής και μείωσε την ποινή σε κάθειρξη 20 ετών.

Η 23χρονη κόρη της που κατηγορήθηκε για συνέργεια, που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη δέκα ετών και αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο, δεν άσκησε έφεση δηλώνοντας ότι της άξιζε η ποινή.

Συγκεκριμένα, η νεαρή είχε μείνει έγκυος από έναν άνδρα που δεν μπορούσε να παντρευτεί και που εκτίει τώρα ποινή για κλοπές στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Γέννησε στην τουαλέτα του σπιτιού και η μητέρα της, επειδή φοβήθηκε την κατακραυγή και τον σύζυγό της, αφού έκοψε τον ομφάλιο λώρο του βρέφους, το τύλιξε με μια πετσέτα το άφησε σε χωματερή.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το άτυχο αγοράκι πετάχτηκε ζωντανό στα σκουπίδια.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News