default-image

Καπετανάκειο: Πορεία διαμαρτυρίας για την "απόλυτη κοροϊδία"

Κρήτη
Καπετανάκειο: Πορεία διαμαρτυρίας για την "απόλυτη κοροϊδία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ χρόνια πριν, και με την υπόσχεση πως σε ένα έτος θα είναι έτοιμο το σχολείο, ξεκίνησαν εργασίες ανακατασκευής του ιστορικού κτηρίου του Καπετανάκειου.

Όλες οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί κατά καιρούς έχουν αθετηθεί. Αποτέλεσμα; Εκατοντάδες μαθητές κάνουν μάθημα στα λυόμενα, με φόντο ένα αντιαισθητικό μισοτελειωμένο κουφάρι να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους.

Υπάρχουν δύο φουρνιές μαθητών, που από την Α' γυμνασίου μέχρι την αποφοίτησή τους, στη Γ' λυκείου, δεν έχουν κάνει μάθημα σε σχολείο που να μην είναι... γιαπί! Μπροστά στην κατάσταση αυτή έγινε νέα συνάντηση των εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης, ο οποίος με έκπληξη έμαθε πως προέκυψε νέα εμπλοκή εξαιτίας της αλλαγής ενός νόμου... Όμως, η έκπληξή του ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν άκουσε για ένα κονδύλι 3,5 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να τελειώσει το σχολείο.

Όπως είπε, «με 3,5 εκατ. ευρώ σήμερα φτιάχνεται ολόκληρο νοσοκομείο. Είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια ποσά για ένα σχολείο, του οποίου μάλιστα η ανακατασκευή έχει ήδη προχωρήσει ως ένα σημείο; Με βάση τη λογική, δεν έπρεπε να χρειάζονται πάνω από 600-700 χιλιάδες ευρώ».

Ο κ. Ρηγάκης δήλωσε πως έχει πολλά ερωτήματα, για τα οποία περιμένει με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των αρμοδίων την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, οπότε και θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας από το Καπετανάκειο προς τη Λότζια. Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου θα κηρύξει διευκολυντική τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

«Είναι μια ντροπή για όλους η υπόθεση του Καπετανάκειου και κυρίως για τους αρμόδιους, που το έχουν αφήσει να σέρνεται επί οκτώ χρόνια... Μέχρι σήμερα τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο, κανείς απ' όλους όμως δεν έχει ζητήσει ένα συγνώμη για την πολυετή ταλαιπωρία 800 μαθητών και δεκάδων καθηγητών. Μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία, που έχει κακοφορμίσει πια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το πράγμα. Πρόκειται για μια θολή κατάσταση, που πλέον προσβάλλει τον άνθρωπο», δήλωσε ο κ. Ρηγάκης...

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News